Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Finike toprağını savunuyor

Finike toprağını savunuyor

Finike’de halkın mesire alanı olarak kullandığı 42 dönümlük alanın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’la anılan bir vakfa tahsis edilme girişimi halkı ayağa kaldırdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Finike toprağını savunuyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca Finike’de Orman ve Maliye Hâzinesi mülkiyetindeki yaklaşık 42 dönümlük parsellerde ön izin alındığı öğrenilirken, güreş, okçuluk ve binicilik sporları için eğitim tesislerinin ve söz konusu eğitim tesislerine hizmet veren sosyal tesis, ibadet alanları ve ticari ünitelerin yer aldığı bir spor kompleksinin yapılmak istendiği öğrenildi.

okcular

Finike Halk Platformu adındaki bir grup ise 23 Nisan Pazar günü Kale Mahallesi’nde basın açıklaması yaparak topraklarını savunacak. Konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle: “Finikeli bir vatandaş olarak Finike’deki tüm siyasi parti temsilcilerine açık çağrıdır. Finike taş ocağı üst kısmında Finike halkına ait olan ve Finike halkının piknik alanı olarak kullandığı 42 dönüm arazi okçuluk ve ata binicilik vakfına verilmek istenmektedir. Bu alanda projesi çizilen alan ile ilgili Finike Belediyesi’nden ruhsat istenmektedir. Finike’de başta eğitim alanında o kadar okul ihtiyacı ve pekçok alanda ihtiyaç varken seçim öncesi yangından mal kaçırırcasına bakanlığın böyle bir talepte bulunması Finikeli olarak bizleri üzmüştür. TOKİ  eliyle Finike halkına ait olması gereken arazilerin nasıl villa alanlarına dönüştüğünü göre göre 42 dönümlük yeni bir arazinin elimizden alınacak olması Finikeli vatandaşları üzmektedir.

Bu konuda artık Finike halkı uyanmalıdır. Tüm siyasi partilere, muhtarlarımıza çağrım bu arazi üzerinde her Finikelinin hakkı vardır. Bu konuda partilerimize büyük iş düşmektedir.”

finikee

“LİMAN MANZARALI OK DAHA MI HEDEFİNE GİDİYOR”

“Halkımıza bunu anlatma anlamında birileri ok atacaksa, ata binecekse dağlarımızda boş alanlar vardır. Liman manzaralı ok daha mı hedefine gidiyor merak etmemek elde değil.

Finike Halk Platformu olarak önce tüm siyasi partileri ziyaret edip en son basın açıklaması yapacağız. Bizlere miras bırakılan bu toprakları torunlarımıza bırakmak istiyoruz. Her Finikelinin bu alanda hakkı vardır. Tüm Finike halkını topraklarını savunmaya davet ediyoruz. Bu konuda 23 Nisan Pazar günü saat 13:00 da Kale Mahallesi, kent ormanı, piknik alanında basın açıklaması yapacağız. Hangi dünya görüşüne sahip olursa olsun tüm halkımızı Finike topraklarını savunmaya davet ediyoruz.”

CENGİZ SAVAŞERİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
"Baba akü yok!" sahnesi gerçek oldu

"Baba akü yok!" sahnesi gerçek oldu