Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel MEDYAYA EŞİTLİKÇİ DİL ÖDÜLÜ

MEDYAYA EŞİTLİKÇİ DİL ÖDÜLÜ

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında 25 Kasım Cuma günü saat 10.00’da “Antalya Yerel Gazeteleri Eşitlikçi Medya Dili” ödül töreni ve “Medyada şiddet konusuna farklı yaklaşımlar” paneli gerçekleştirilecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MEDYAYA EŞİTLİKÇİ DİL ÖDÜLÜ

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Antalya Şubesi, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve Akdeniz Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Araştırma ve Uygulama Merkezi katılımlarıyla İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirilecek olan “Antalya Yerel Gazeteleri Eşitlikçi Medya Dili” ödül töreninde, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Antalya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Fulya Sarvan, tarafından derneğin proje ekibinin yürüttüğü Antalya Yerel Gazeteleri Eşitlikçi Medya Dili İzleme Çalışması Raporunun sonuçları açıklanacak. KATCAM Müdürü Doç. Dr. Gülay Yılmaz, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Figen Ebren ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın konuşmacı olarak yer alacağı programda çalışma kapsamında incelenen gazeteler içinde eşitlikçi medya dilini tutarlı biçimde kullandığı saptanan gazeteler, gazeteciler ve köşe yazarlarına Eşitlikçi Medya Dili Ödülleri sunulacak.

fulya sarvan türk üniversiteli kadınlar2

Kadına yönelik haberlerde eşitlikçi medya dilinin yaygınlaşması; cinsiyetçi ve ötekileştirişi ifadelerin kullanılmasının etkileri hakkında basın mensuplarının ve iletişim programları öğrencilerinin bilinçlendirilmesinin amaçladığı projeyle ilgili bilgi veren TÜKD Antalya Şubesi Başkanı Fulya Sarvan, “Panelde sunulacak rapor Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği arasında 1 Mart 2022 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde başlatılan Antalya’da Medya Dilini Dönüştürüyoruz Projesi’nin 23 Mart- 23 Eylül tarihleri arasında derneğin proje ekibi tarafından gerçekleştirilen Antalya Yerel Gazeteler Eşitlikçi Medya Dili İzleme Çalışmasının sonuçlarını içeriyor. Antalya merkezde basılan ve günlük nüshaları Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ne gönderilen 13 yerel gazetenin 1582 günlük nüshasında tespit edilen kadınlarla ilgili 983 haber ve 8 köşe yazısı Antalya Gazetecileri Eşitlikçi Medya Dili Rehberine uygun ölçütler açısından incelenmiş ve başlık, içerik ve görsellerinde en sık yapılan hatalar tespit edilerek iyileştirmeye yönelik öneriler yapılmıştır. Basınımızın medya dilimizi eşitlikçi biçimde dönüştürmeye katkı vereceğini düşündüğümüz bu sosyal sorumluluk projesine ilgi göstereceğini ümit ediyoruz” dedi.

Haber Merkezi

25 KasımAFİŞ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Silahlı saldırıda korkulan olmadı

Silahlı saldırıda korkulan olmadı