Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Coğrafi işaretli Bodrum Mandalini üreticilerine destek

Coğrafi işaretli Bodrum Mandalini üreticilerine destek

Bodrum Belediyesi, ilçe genelindeki üreticilerden coğrafi işaretli Bodrum mandalinası satın alarak yerel tarımı destekliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Coğrafi işaretli Bodrum Mandalini üreticilerine destek

Bodrum Belediyesi ile S.S. Bodrum Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (TARKO) ile iş birliği içinde gerçekleştirilen bu proje, üreticilere destek olmayı ve markalaşmış Bodrum mandalinasını tüketicilerle buluşturmayı amaçlıyor.

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, ziraat mühendisleri tarafından üreticilerden gelen talepler doğrultusunda mandalina bahçelerini geziyor. Hastalıksız, uygun kalibrede ve reyon satışına uygun mandalinalar seçildikten sonra alım işlemi gerçekleştiriliyor.

Coğrafi Işaretli Bodrum Mandalini Üreticilerine Destek

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, haftalık sipariş miktarına göre kesim yapılan bahçelere boş kasalar bırakarak üreticilere destek oluyor. Üreticiler kendi hasatlarını gerçekleştirdikten sonra Bodrum Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından mandalinalar tartılarak satın alınıyor.

Satın alınan Bodrum mandalinaları, coğrafi işaretli ürün etiketiyle zincir marketlere gönderilerek tüketicilere sunuluyor. Bu ortak çalışma programı sayesinde, mandalina bahçelerinden elde edilen ürünler tüm Türkiye'ye ulaşıyor ve aileler arasında imece ruhunu canlandırıyor. Ayrıca, son 10 yılda ilk defa üreticiden 20 bin kilogram yeşil mandalin de satın alındı.

Coğrafi Işaretli Bodrum Mandalini Üreticilerine Destek

Mandalin üreticisi Dursun Dıngıl, Bodrum Belediyesine teşekkür ederek, 'Mandalinaları kendimiz topluyoruz ve kasalıyoruz. Belediye ekiplerimiz de gerekli yerlere dağıtımını yapıyor. Umarım bundan sonra da bu hizmetler devam eder ve bu ürünler dışarı pazarlara da açılır' dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, mandalin bahçelerinin önemini vurgulayarak, 'Bu eşsiz ürünün adını daha çok kişiye duyurmaya ve üreticilere destek olmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
PlayStation'ın Türkiye'deki yeni distribütörü belli oldu

PlayStation'ın Türkiye'deki yeni distribütörü belli oldu