Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Bin 200 kişiye mezar olmuştu! 600 Evler Sitesi'nden geriye tabela kaldı

Bin 200 kişiye mezar olmuştu! 600 Evler Sitesi'nden geriye tabela kaldı

Depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan 600 Evler Sitesi, bin 200'den fazla kişinin mezarı olmuştu. geriye bu görüntüler kaldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Hatay'ın merkezi Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından, Antakya ilçesinde bulunan 600 Evler Sitesi adeta bir mezarlık haline geldi. Depremin vurduğu bölgede bin 200'den fazla kişi bu sitede toprağa verildi. Yüzlerce evin yer aldığı bu site, felaketin izlerini sadece tabelası ve boş araziyle taşıyor.

Bin 200 Kişiye Mezar Olmuştu! 600 Evler Sitesinden Geriye Tabela Kaldı (3) Result

600 Evler Sitesi

Hatay, merkezli yaşanan depremler, bölge genelinde büyük bir yıkıma neden oldu. Tahminen 25 bin kişi depremin etkisiyle yaşamını yitirdi. Antakya ilçesinde bulunan 600 Evler Sitesi, bu felaketin en fazla yıkıma sebep olduğu yerlerden biri olarak kayıtlara geçti.

Bin 200 Kişiye Mezar Olmuştu! 600 Evler Sitesinden Geriye Tabela Kaldı (5) Result

600 Evler Sitesi'nin Dramı

Depremin ilk saniyelerinde yüzde 80'i yıkılan 600 Evler Sitesi'nde, geriye kalan konutlar ağır hasar gördü. Güvenlik sebepleriyle, bu binalar iş makineleriyle kontrollü bir şekilde yıkıldı. Ancak, bir yılın ardından, 600 Evler Sitesi'nde eski günlere ait sadece site tabelası göze çarpıyor.

Bin 200 Kişiye Mezar Olmuştu! 600 Evler Sitesinden Geriye Tabela Kaldı (4) Result

Yıkımın İzleri

'Sallantılar hızlanmaya, şiddetlenmeye başladı ve sonra patlama sesi geldi. Her yer yıkılmaya başladı. Bulunduğumuz alandaki binalar daha yeniydi, ancak eski binaların yüzde 80’i yıkıldı ve binlerce insan öldü' diyen 37 yaşındaki Muhsin Bekçi, 600 Evler Sitesi'ne yakın bir kebapçı işletiyordu. Bekçi, depremin ardından dükkanının yıkıldığını ve tanıdığı 50 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Sitenin geriye sadece tabela ve boş arazi bıraktığını ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyaspor'dan Tepki! Futbolda Adalet İstiyoruz!

Antalyaspor'dan Tepki! Futbolda Adalet İstiyoruz!