Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Avrupalı öğrenciler Adana Çukurova Belediyesi'nde

Avrupalı öğrenciler Adana Çukurova Belediyesi'nde

Erasmus Projesi kapsamında, Avrupalı ve Türk öğrenciler enerji, yeşil çevre ve şehircilik planlaması ortak çalışması için Çukurova Belediyesi’ni ziyaret ederek bir araya geldiler.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avrupalı öğrenciler Adana Çukurova Belediyesi'nde
KAYNAK: İHA

Avrupalı ve Türk öğrenciler, enerji, çevre ve şehircilik planlaması konularında ortak çalışma fırsatı bulmak için bir araya geldi ve Çukurova Belediyesi'ni ziyaret etti. Litvanya ve Sırbistan'dan gelen lise öğrencileri, Erasmus Projesi kapsamında çevre ve sürdürülebilir bir dünya için işbirliği yaptılar.

Piri Reis Anadolu Lisesi'nin daveti üzerine Adana'ya gelen öğrenci ve öğretmenlerden oluşan grup, Çukurova Belediyesi'ni ziyaret ederek, belediyenin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi aldı ve belediye tesislerini gezme fırsatı buldu.  Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Özgen tarafından ağırlanan öğrenciler, çevre, enerji ve şehir planlamasıyla ilgili görüşlerini paylaştılar. Özellikle temiz ve yeşil bir çevreye sahip yaşanabilir bir ilçede bulunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. İngilizce öğretmeni Ozan Özdemir'in koordinatörlüğünü yaptığı proje sayesinde yabancı misafirler, çevre konularında bilgilendirildi ve sürdürülebilir enerji ve daha yeşil bir çevre oluşturmanın önemini vurgulandı.

avr öğernc

Proje üzerinde çalışan öğrenciler, çevre ve doğanın korunmasının dünyanın en önemli sorunlarından biri olduğunu ve bu yüzyılın en büyük çözüm gerektiren konusu olduğunu belirttiler. Şehirlerin daha yaşanabilir ve çevreye duyarlı hale getirilmesinin dünya için en iyi çözüm olduğunu vurguladılar. Litvanya ve Sırbistan'dan gelen 14 öğrenci ve öğretmenler, Piri Reis Anadolu Lisesi'nden öğretmen ve öğrencilerle birlikte, Çukurova Belediyesi yetkililerine teşekkür ettiler ve gösterilen ilgiden memnuniyetlerini dile getirdiler. Avrupalı öğrenciler daha sonra Adana'yı gezip, farklı bir kültürü yakından tanıma fırsatı buldular.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bodrum'da 150 tekne ve bin 500 yarışçı denize yelken açtı

Bodrum'da 150 tekne ve bin 500 yarışçı denize yelken açtı