Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Antalya'da Eyyam-ı Bahur ve Nem Birleşti

Antalya'da Eyyam-ı Bahur ve Nem Birleşti

Antalya, yaz döneminde Afrika sıcakları olarak bilinen 'eyyamıbahur' nedeniyle en sıcak ve boğucu günlerini yaşıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Eyyam-ı Bahur ve Nem Birleşti

Temmuz ayında etkili olan kavurucu ve sıcak hava, ağustos ayında yerini yüksek neme bırakıyor.Nem oranı yüzde 76'ya ulaşıyor ve hissedilen sıcaklık 40 derecelere kadar çıkıyor. Yüksek nem, deniz üzerinde görüş mesafesini azaltıyor ve Toroslar da etrafı sarmış gibi görünmez hale geliyor.

Bu yoğun sıcaklık ve nem nedeniyle Antalya'nın ünlü sahillerine hem yerli hem de yabancı tatilciler akın ediyor. Konyaaltı Sahili, serinlemek isteyenlerin adresi oluyor. Tatilciler denize girerek ferahlamaya çalışırken, yerel halk ise gölge alanlarda dinlenmeyi tercih ediyor. Rus uyruklu Valeria Nagavitsna gibi bazı turistler, Antalya'nın güzelliklerine rağmen son günlerde aşırı sıcaklığın zorluğundan bahsediyor.

Antalyalılar ise bu tür sıcaklara alışkın olduklarını dile getiriyor. Güneşten koruyucu kremler kullanarak dışarıya çıkmaya alışmış durumdalar. Ancak yeni gelenler için yüksek nem ve sıcaklık rahatsızlık verici olabiliyor. Ayrıca, nem nedeniyle dağlar da pek görünür olmuyor.

Demir Tutak gibi turistler ise evde sürekli duş alarak ve denize girerek serinlemeye çalışıyorlar. Antalya'da yaşayanlar, sıcak hava koşullarına alışkın olsalar da nemin yoğunluğu herkesi etkiliyor ve günlük yaşamı zorlaştırıyor.

Antalya'nın doğal güzellikleri ve dünyaca ünlü sahilleri hala cazip olsa da, yazın getirdiği aşırı sıcaklık ve nem, turistlerin ve yerel halkın dikkat etmesi gereken bir durum olarak ön plana çıkıyor.

AW002113_11

İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ÇİN'DE ALTIN MADALYA KAZANDI

ÇİN'DE ALTIN MADALYA KAZANDI