Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Antalya Nostalji Tramvay Hattı seferleri durduruldu

Antalya Nostalji Tramvay Hattı seferleri durduruldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Nostalji Tramvay Hattı'nda bakım ve onarım çalışmaları yapılacağını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Nostalji Tramvay Hattı seferleri durduruldu

Antalya'da nostaljik bir atmosfer sunan Nostalji Tramvay Hattı'nda, bakım ve onarım çalışmaları için start veriliyor. 21 Ocak 2024 tarihi itibariyle başlayacak olan çalışmalar kapsamında, Saat Kulesi-Cumhuriyet Meydanı-Selekler Kavşağı arasındaki bölgelerde, Cumhuriyet Caddesi önü Nostalji Tramvay yolu ve kaldırımlar arasındaki kot farkının düzeltilmesi planlanıyor. Ayrıca, Cumhuriyet Caddesi Selekler güzergahındaki güney yönde bulunan mevcut kaldırımlarda da yenileme çalışmaları gerçekleştirilecek. Yapılacak çalışma ile tramvay hattı Cumhuriyet Meydanı’nda tek bir kota getirilerek, engelli bireylerin ulaşımının kolaylaşması sağlanacak. Çalışma süresince Zerdalilik-Müze arasında iki elektrikli otobüs yolcu taşıyacak.

Antalya Nostalji Tramvay Hattı seferleri durduruldu

Bu önemli altyapı çalışmaları nedeniyle, Nostalji Tramvay seferleri 75 gün boyunca durdurulacak. Geçici olarak hizmet veremeyecek olan Nostalji Tramvay, 05.04.2024 tarihine kadar yolcularına ara vermiş olacak.

CUMHURİYET MEYDANI TEK BİR KOTTA OLACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Serkan Temuçin, Nostaljik tramvay hattının Cumhuriyet Meydanı’nın ortasından geçmesinden dolayı engelli bireylerin meydana ulaşmasında sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Serkan Temuçin, nostaljik tramvay hattında yapılacak çalışmaları çok hızlı bir şekilde yürüteceklerini belirterek, 'Cumhuriyet Meydanı’nı tek bir kota getirerek, engelli bireylerin rahat bir ulaşıma kavuşması sağlanacak. Çalışmalar süresince vatandaşların mağdur olmaması adına 2 adet elektrikli otobüsümüz tramvay hattına paralel olarak ring seferler düzenleyecek' dedi. 

Antalya Nostalji Tramvay Hattı seferleri durduruldu

İKİ ADET ELETKRİKLİ OTOBÜS İLE RİNG SEFERLERİ DÜZENLENECEK 

Bu çalışmayı yaparken çevre düzenlemesi de yapacaklarını dile getiren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Temuçin, 'Eskimiş kaldırımların hepsini yenileyek Cumhuriyet Meydanı’nı güzelleştireceğiz. Cumhuriyet Meydanı’nda yapacağımız çalışmaları Ata’mızın Antalya’ya gelişi olan 6 Mart tarihine kadar tamamlayacağız. Projenin yaklaşık maliyeti 30 milyon TL’dir' diye konuştu. 

Nostalji tramvayı hattı üzerinde (Zerdalilik-Müze arası)  iki elektrikli otobüs normal yol üzerinden tramvay saatlerinde karşılıklı ring yaparak yolcu taşımaya devam edecek.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kredi kartı hatalarıyla milyonlarca kişi maddi kayıplar yaşıyor!

Kredi kartı hatalarıyla milyonlarca kişi maddi kayıplar yaşıyor!