Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Akdeniz'de Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Kursu düzenleniyor

Akdeniz'de Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Kursu düzenleniyor

Akdeniz Belediyesi, 18-29 yaş aralığındaki kadınlara yönelik düzenlediği Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Kursu ile teorik ve uygulamalı eğitim imkanı sunuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Akdeniz'de Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Kursu düzenleniyor
KAYNAK: İHA

Mersin'in Akdeniz ilçesinde Akdeniz Belediyesi, 18-29 yaş aralığındaki kadınlara yönelik "Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Kursu" düzenliyor. Teorik ve uygulamalı eğitimlerin verileceği kursa katılmak isteyenler, 6 Eylül'e kadar başvuruda bulunabilecek.

Teorik Eğitimlerle Başlayacak

Akdeniz Belediyesi, kadınların tarımsal alanda gelişim göstermeleri amacıyla "Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Kursu" düzenliyor. Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nden gelen mühendisler, 16-27 Eylül tarihleri arasında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Proje Eğitim ve Uygulama Merkezi binasında hafta içi yarım gün şeklinde teorik eğitimler verecek. Bu eğitimlerle katılımcılara, süs bitkileri yetiştiriciliğinin temel prensipleri aktarılacak.

Uygulamalı Eğitimler Modern Serada Yapılacak

Teorik eğitimlerini tamamlayan kadınlar, 30 Eylül itibariyle Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün modern serasında uygulamalı eğitimlere başlayacak. Uygulamalı eğitimler, katılımcılara süs bitkileri yetiştiriciliği konusunda pratik deneyim kazandırmayı hedefliyor. Üretilen çiçeklerin satışları Akdeniz Belediyesi aracılığıyla yapılacak ve kursiyer kadınlar, yetiştirdikleri çiçeklerden gelir elde etme fırsatına sahip olacaklar.

Kursiyerlere Destek verilecek

Akdeniz Belediyesi, eğitim ve üretimde kullanılacak tüm malzemeleri karşılayarak kursiyer kadınların en iyi şekilde eğitim almasını sağlıyor. Uygulamalı eğitimler, hafta içi her gün yapılacak ve en az 6 ay sürecek. Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Kursu’na katılmak isteyenler, 6 Eylül tarihine kadar başvurularını gerçekleştirebilirler.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TL depo alım ihalesine 14,7 milyar lira teklif

TL depo alım ihalesine 14,7 milyar lira teklif