Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel AFAD'dan 24 şehre turuncu ve sarı kod uyarısı

AFAD'dan 24 şehre turuncu ve sarı kod uyarısı

AFAD, Meteoroloji’den aldığı bilgilere dayanarak 2 il için turuncu, 22 il için ise sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. Vatandaşların sel, fırtına ve diğer olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AFAD'dan 24 şehre turuncu ve sarı kod uyarısı
KAYNAK: Haber Merkezi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 2 ilde turuncu, 22 ilde ise sarı kodla yağış uyarısı yaptı. Vatandaşların sel, su baskını ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji Verilerine Göre Uyarılar Verildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere dayanarak 2 il için turuncu kod, 22 il için ise sarı kodla yağış uyarısı yapıldığını bildirdi. Kırklareli ve Tekirdağ'da turuncu kodlu uyarı verilirken, Kastamonu, Karabük, Bolu, İstanbul, Sinop, Çankırı, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Ardahan, Artvin, Kars, Edirne, Konya, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur ve Manisa'da ise sarı kodlu uyarı yapıldı.

Turuncu Kodlu İllerde İhbarlar Arttı

AFAD'ın açıklamasına göre, turuncu kodlu uyarı yapılan illerden 57 ihbar alındığı, Karabük'te ise 5 kişinin tahliye edildiği belirtildi. AFAD, özellikle ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın ve çeyrek altın fiyatları 1 Eylül 2024 Pazar

Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın ve çeyrek altın fiyatları 1 Eylül 2024 Pazar