Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'daki açılan yerle büyük su tasarrufu hedefleniyor

Adana'daki açılan yerle büyük su tasarrufu hedefleniyor

Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ SCADA Kontrol Merkezi, su kayıplarının azaltılması projesinin bir parçası olarak açıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: ANKA

Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ SCADA Kontrol Merkezi, su kayıplarının azaltılması projesinin bir parçası olarak açıldı. Bu proje sayesinde Adana’nın belirli bölgelerinde yıllık 1,7 milyon metreküp su tasarrufu hedefleniyor. Proje tamamlandığında, Adana’nın su ihtiyacını karşılamak için yeni arıtmalara gerek kalmayacak. Açılış törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve diğer yetkililer katıldı.

Başkan Karalar, projenin detaylarını ve faydalarını anlattı. Proje kapsamında, D-400 karayolu altında kalan Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde 40 adet daraltılmış ölçüm alanı oluşturulduğunu söyledi. Bu alanlarda su kullanımı ve kaçakları izleniyor, basınç yönetimi yapılıyor. Yapay zeka sayesinde, su kayıpları en aza indiriliyor. Başkan Karalar, projenin hem Adana’ya hem de küresel ısınmaya karşı mücadeleye katkı sağladığını vurguladı. Adana’nın özel ve güzel bir kent olduğunu, her zaman daha iyisini hak ettiğini belirtti.

ASKİ Genel Müdürü Nesrin Vursavuş da, projenin 2020 yılında başladığını ve 150 bin aboneyi sisteme dahil ettiklerini aktardı. Projede emeği geçen herkesi kutladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana’da inanılmaz olay: Ev sahibi deprem oldu sandı!

Adana’da inanılmaz olay: Ev sahibi deprem oldu sandı!