Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da şırdan fiyatları altın değerine ulaştı

Adana'da şırdan fiyatları altın değerine ulaştı

Adana'da 5 yıl önce günde 3 bin 500 şırdan çöpe dökülürken, son dönemde tanesi 3 liradan 100 liraya kadar yükseldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da şırdan fiyatları altın değerine ulaştı

Adana'da, 5 yıl önce günde 3 bin 500 şırdanın çöpe döküldüğü günler geride kaldı. Son yıllarda Türkiye genelinde popülerlik kazanan şırdan, Adana dışına kadar ün saldı. Bu talep artışı, şırdanın bulunabilirliğini azalttı ve fiyatlarını tırmandırdı. 5 yıl önce tane başına 3 lira olan şırdanın fiyatı şu an 100 liraya kadar çıktı, bu da onu adeta bir zengin yemeği haline getirdi.

Adana'da Şırdan Fiyatları Altın Değerine Ulaştı

'Geçtiğimiz yıllarda şırdanı çöpe döküyorduk'

Şırdanın Türkiye genelinde popülerleşmesi ve her hayvanda bir tane bulunması, talebin artmasına ve fiyatların yükselmesine neden oldu.

Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, şırdan fiyatlarının yükselmesindeki etkenleri açıklarken, 'Şırdanın Türkiye geneline yayılması ve Adana'ya hayvan tedarikinin azalması kıtlığa neden oldu. Şırdanı bulmak neredeyse imkansız hale geldi' ifadelerini kullandı. Yağmur, şırdan fiyatlarındaki yükselişi değerlendirirken şunları söyledi: 'Geçtiğimiz yıllarda şırdanı çöpe döküyorduk, ancak şu an zengin yemeği haline geldi. Fiyattaki bu yükselişle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şırdanın Türkiye geneline yayılması ve hatta Avrupa’dan talep gelmesi nedeniyle biraz kıtlık çekiyoruz.'

Adana'da Şırdan Fiyatları Altın Değerine Ulaştı

Şırdan fiyatlarında hızlı yükseliş

Şırdan satış fiyatları geçen yıl 40-45 lira bandında iken, şu an 85 lira seviyelerine çıktı. Bazı yerlerde ise 100 liraya kadar satılabiliyor. Şırdancı Rıfatcan Bilgin, şırdanın her yıl yükseldiğini ancak bu yılki yükselişin diğer yıllara göre daha fazla olduğunu belirtti.

Şırdan fiyatlarındaki aşırı yükseliş nedeniyle tüketici Sevhan Öksüz, 'Fiyatlar aşırı yükseldiği için birkaç yıldır şırdan yiyemiyorduk. Uzun zaman sonra bugün ilk defa geldik' dedi. Ünal Öksüz ise, 'El yakıyor, cep yakıyor zaten piyasanın durumu belli yapacak bir şey yok. Müşteri sayısının artması için fiyatların biraz daha makul olması gerekiyor' şeklinde konuştu.

Adana'da Şırdan Fiyatları Altın Değerine Ulaştı

Şırdan nedir?

Adana'ya özgü bir yemek olan şırdan, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda sadece bir tane bulunan midenin 4. kısmından yapılan bir sakatat dolmasıdır. Bu özel yemek, Adana mutfağının önemli bir parçasıdır ve şu anda adeta bir altın değerine sahiptir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe Ankaragücü Maç Özeti!

Fenerbahçe Ankaragücü Maç Özeti!