Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da 4 öğretmenin vefat ettiği kazada bilirkişi raporu

Adana'da 4 öğretmenin vefat ettiği kazada bilirkişi raporu

Adana'nın Feke ilçesinde, yamaçtan kopan kayanın otomobilin üzerine düşmesiyle 4 öğretmenin hayatını kaybettiği kazada, iki bilirkişi raporu hazırlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da 4 öğretmenin vefat ettiği kazada bilirkişi raporu
KAYNAK: Haber Merkezi

Raporlarda, elektrik dağıtım şirketinin yüksek gerilim hattı inşası sırasında kepçelerle yamaçta stabilize yol açtığı ve kayaları yerinden oynattığı, Karayolları'nın ise bölgede kaya düşme riskine karşı önlem almadığı belirtildi. Her iki kurumun da asli kusurlu olduğu kaydedildi.

Kaza, bir doğa olayı değil

Saimbeyli ilçesi Saimbeyli-Feke kara yolunda, 6 Nisan'da saat 14.00 sıralarında yamaçtan düşen kaya, yoldan geçen Himmetli İlk ve Ortaokulu'nda görevli öğretmenlerin içinde olduğu 01 AJN 537 plakalı otomobilin üzerine düştü. Kazada sürücü Dilek Altıparmak (32) ile beraberindeki meslektaşları Pınar Kılıç (29), Ümmühan Dilbilir (39) ve Rahime Topak (37) hayatını kaybetti.

Kazada hayatını kaybeden 4 öğretmenin ailelerinin avukatı Ali Arda Sapmaz, olaydan sonra bölgede inceleme yaptıklarını belirterek, "Ailelerle birlikte bölgeye gittiğimizde bölgede bir şantiye alanı olduğunu tespit ettik. Kazanın meydana geldiği yerde heyelan dendi ama hiç öyle bir şey yok. O kayanın, şantiyeden düştüğünü sorguladık. Feke savcılığıyla bu görüşmeleri yaptık. Orada sadece 1 kaya öğretmenlerimizin aracının üstüne düştü ve onlar hayatını kaybetti" dedi.

Şehitlik başvurusu kabul edilmedi

Ailelerin öğretmenler için şehitlik talep ettiklerini de belirten Sapmaz, "Biz, şehitlik başvurusunu yaptık. İlk başvurumuz kabul edilmedi. Aileler ısrar edince tekrar başvuru yaptık. Kurum incelemelerine devam ediyor. Sonuçta bu öğretmenler görevlerini yapmak için oradaydı. Yaklaşık 70 derece eğimli bir yerde o kayalar orada duruyor. Savcılık raporunda hiçbir doğal afete gerek yok diyor. O şantiyenin hizasında birçok kez kayalar düşüyor" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de öğrencilere 1 ton muz

Mersin'de öğrencilere 1 ton muz