Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da 2025 yılında tüm ürünler için mazotun ve gübre desteği açıklandı

Adana'da 2025 yılında tüm ürünler için mazotun ve gübre desteği açıklandı

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, 2025 üretim yılı için tarımsal desteklerde mazot ve gübre maliyetlerinin önemli bir kısmının karşılanacağını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da 2025 yılında tüm ürünler için mazotun ve gübre desteği açıklandı
KAYNAK: İHA

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, tarımsal desteklemelerin ilk defa üretimden önce açıklandığını ve 2025 üretim yılı için dekara 244 TL destek katsayısı belirlendiğini duyurdu. Temel destekle mazot ve gübre maliyetlerinin önemli bir kısmı karşılanacak.

Tarımsal Desteklemeler 2025-2027 Yılları İçin Açıklandı

Tarımsal üretimin ve gıda arz güvencesinin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan tarımsal desteklemeler, 2025-2027 yılları arasında uygulanacak. Karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

2025 Üretim Yılı İçin Destek Katsayısı

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, tarımsal desteklemelerin ilk defa üretimden önce açıklandığını belirtti. "2025 üretim yılı için destek katsayı değeri dekara 244 TL olarak belirlendi. Temel destek ile tüm ürünler için mazot maliyetinin yüzde 50’si ve gübre maliyetinin yüzde 25’i karşılanacaktır" dedi. Ayrıca, destekleme programlarının daha sade ve etkin hale getirildiğini, desteklerin 3 yıllık olarak belirlendiğini ve her yıl yeniden değerlendirileceğini ifade etti.

Destekleme Programı Üç Başlıkta Toplanıyor

Kökçüoğlu, tarımsal desteklemeleri üç başlık altında topladıklarını açıkladı:

Temel Destekler: Üretim maliyetlerine göre ürünler kategorilere ayrıldı. Her kategori için destek katsayısı belirlendi. Örneğin, 2. kategoride yer alan arpa ve buğday üreten çiftçiler dekara 317,2 TL destek alacak.
Planlı Üretim Desteği: Arpa, aspir, ayçiçeği, buğday gibi ürünler planlı üretim kapsamında yer alıyor. Bu ürünleri havzasında üreten çiftçilere temel desteğe ilave destek ödemesi yapılacak.
Üretimi Geliştirme Destekleri: Verim ve kaliteyi artırmak için sertifikalı tohum ve fidan kullanımı, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları desteği verilmeye devam edecek.

Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuruları

İl Müdürü Kökçüoğlu, yeni destekleme modeli hakkında bilgilerin il müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerinden alınabileceğini belirtti. Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularının 1 Eylül'de başlayıp 31 Aralık 2024 tarihinde sona ereceğini vurguladı ve tüm üreticilerin başvuruları süresi içinde yapması gerektiğini ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ferdi Tayfur'dan Kızı Tuğçe Tayfur'a Suç Duyurusu

Ferdi Tayfur'dan Kızı Tuğçe Tayfur'a Suç Duyurusu