Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yaşam Minik Nilda’yı kabak çekirdeği öldürüyordu

Minik Nilda’yı kabak çekirdeği öldürüyordu

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Ayşegül- Süleyman Çaltı çiftinin kızı Nilda (2), annesinden habersiz yediği kabak çekirdeği nedeniyle ölümden döndü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
   Minik Nilda’yı kabak çekirdeği öldürüyordu


 Bronşit tanısıyla 3 hafta boyunca 3 hastanede tedavi gördükten sonra düzelmeyince 4'üncü kez başvurulan hastanede yapılan tetiklerde, minik Nilda'nın nefes borusunda yabancı cisim olduğu belirlendi. Ameliyat edilen Nilda, nefes borusundaki 1 santimlik kabak çekirdeğinden kurtuldu.

 

Alanya'da oturan Ayşegül (31) ile Süleyman Çaltı (31) çiftinin 3 çocuğunun en küçüğü Nilda, Ramazan Bayramı'nın ilk günü rahatsızlandı. Ailesiyle birlikte yakınlarına bayram ziyaretine giderken araçta uyuyan Nilda, şiddetli öksürükle uyandı. Bir anda tıkanan ve nefes alamayan minik Nilda, eliyle ağzından bir şeyler çıkarmaya çalıştı. Ağzının kenarında çekirdek kabuğu gören anne- babası, Nilda'yı hemen hastaneye götürdü. Ailesi tarafından boğazına bir şey kaçmış olabileceği söylenen Nilda'nın yapılan tetkikler sonucu bir şeyi olmadığı söylendi.

 

Anne- babasıyla eve gönderilen Nilda, o geceyi öksürük içinde geçirince sabah yeniden hastaneye götürüldü. Bu kez akciğerinde enfeksiyon olduğu söylenerek, minik kıza ilaç tedavisi uygulandı. Tedaviye rağmen iyileşemeyen Nilda, ailesi tarafından 3'üncü kez hastaneye götürüldü. Bu kez bronşit olduğu söylenen Nilda, hastanede yatarak, 1 hafta boyunca antibiyotik tedavisi gördü. Minik Nilda, tedavisinin ardından evine gönderildi.

 

DOKTOR, YABANCI CİSİMDEN ŞÜPHELENDİ

 

Onca ilaç tedavisine rağmen iyileşemeyen Nilda, 4'üncü kez hastaneye götürüldü. Muayene sırasında doktorun, nefes borusunda yabancı cisim olabileceğini söylemesi üzerine Ayşegül Çaltı, kızının dudağının kenarında çekirdek kabuğu gördüğünü söyledi. Ayşegül Çaltı, daha önce başvurdukları hastanelerde de bunu söylediğini; ancak çocuğunda bir şey olmadığının kendilerine aktarıldığını kaydetti. 

 

Alanya'daki doktorun şüphesi üzerine Antalya'ya sevk edilen minik Nilda, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi servisinde yapılan tetkikler sonucu nefes borusunda yabancı cisim belirlenerek, ameliyata alındı. Nefes borusunda dik duran 1 santimlik kabak çekirdeği, bronkoskopiyle çıkarılan Nilda, sağlığına kavuştu.(DHA)

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Engelli plajını  GERİ İSTİYOR!

Engelli plajını GERİ İSTİYOR!