Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Çocuklara altyazılı TV programları izletmek okuma yeteneklerini geliştiriyor

Çocuklara altyazılı TV programları izletmek okuma yeteneklerini geliştiriyor

Eğitim yazılımı firması, çocuklara altyazılı TV programları izletmenin okuma yeteneklerini geliştirebileceğini belirtiyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çocuklara altyazılı TV programları izletmek okuma yeteneklerini geliştiriyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Eğitim yazılımı geliştiren bir firma, çocuklara TV programlarını veya çizgi filmleri altyazılı olarak izletmenin, dört ila yedi yaş arasındaki çocukların okuma yeteneklerini geliştirdiğini ortaya koydu.

Firmanın bir sözcüsü yaptıkları araştırmanın, televizyon izlemek suretiyle geçirilen zamanın eğitici olabileceğini gösterdiğini belirtti. Ayrıca, 'Bunu akşam yemeğine gizlice sebze koymak gibi düşünmeyi seviyoruz, çocuklar bunu fark etmiyor ama onlara çok iyi bir şey yaptığınızı biliyorsunuz' şeklinde konuştu.

Çocuklara altyazılı TV programları izletmek okuma yeteneklerini geliştiriyor

Açıklamada, altyazıların açılmasının çocuklara kelime dağarcığını geliştirme fırsatı verebileceği ve onları yetkin okuyuculara dönüştürebileceği vurgulandı.

'Altyazıları açarsanız, çocuklar yalnızca bir yıl içinde tüm 'Harry Potter', 'Narnia' ve 'Yüzüklerin Efendisi' kitaplarının yanı sıra Roald Dahl'ın yazdığı her şeyde bulunan aynı sayıda kelimeyi 'okuyacak' denildi.

Araştırmacılar, çocuklara yönelik televizyon programlarının 1000 bölümünü analiz ederek en çok 'yüksek frekanslı kelimeye'sahip programları bulmaya çalıştılar.

Analiz sonucunda, 'anne, baba, insanlar, bak, dedi, ev, orada, ne zaman, ne, o ve onlar' gibi kelimelerin en sık oranda görüldüğü tespit edildi.

Araştırmacılar, İngiltere'deki çocukların her gün ortalama 3 saat 16 dakikayı televizyon izleyerek geçirdiğini de ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ünlü Şirket 7 Bin 500 Personelini Çıkaracak

Ünlü Şirket 7 Bin 500 Personelini Çıkaracak