Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yaşam Başkan Geyikçi Antalya'nın 104 yaşındaki Cumhuriyet Anne'ye sürpriz

Başkan Geyikçi Antalya'nın 104 yaşındaki Cumhuriyet Anne'ye sürpriz

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel olarak gerçekleştirilen bir etkinlik kapsamında, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, ilçelerinde yaşayan 1919 doğumlu ve 104 yaşındaki Hörü Çobanoğlu'nu evinde ziyaret etti. Hörü teyzeye Türk bayrağı ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhuriyetin Kurucu Meclisi'nin yer aldığı bir fotoğraf hediye edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Başkan Geyikçi Antalya'nın 104 yaşındaki Cumhuriyet Anne'ye sürpriz
KAYNAK: Finike Belediyesi/Bülten

Hörü Çobanoğlu, 1919 yılında doğmuş ve Cumhuriyet'in kuruluşunun yaşayan bir tanığı olarak kabul ediliyor. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919'da Samsun'a çıktığı tarihte doğan Hörü Çobanoğlu'nu evinde ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Cumhuriyet, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet'in kuruluş yıllarıyla ilgili sohbetler gerçekleştirildi. Başkan Geyikçi ve Hörü Çobanoğlu, samimi bir görüşme gerçekleştirdi.

Başkan Mustafa Geyikçi, Hörü Çobanoğlu'nu sadece Finike için değil, Antalya ve Türkiye için önemli bir figür olarak tanımladı ve "Cumhuriyet Anne" olarak seslendi. Başkan Geyikçi, "Hörü teyzemiz bizler için çok özeldir. Kendisi tam bir Cumhuriyet kadını. Cumhuriyetin ilk günlerinden bugüne kadar her dönemine şahitlik etmiş bir annemiz. Bizler Hörü teyzeye 'Cumhuriyet Anne' olarak sesleniyoruz. Kendisi Ulu Önder’in kurduğu Cumhuriyetin bir hafızası" şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında Hörü Çobanoğlu, Cumhuriyet'le ilgili hatıralarını paylaştı. Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat ettiği günü hatırladığını ve Cumhuriyet'in zorlu dönemlerini yaşadıklarını anlattı. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Hörü Çobanoğlu, Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki zorlukları anlattı ve ziyaret için teşekkür etti.

Bu özel ziyaret, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında gerçekleşti ve Cumhuriyetin yaşayan bir simgesi olan Hörü Çobanoğlu'na saygı gösterisi niteliği taşıdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yalova'da kaçak sigara imalathanesine operasyon

Yalova'da kaçak sigara imalathanesine operasyon