Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yaşam Antalya Bağ Salatası nasıl pişirilir? Bağ Salatası tarifi

Antalya Bağ Salatası nasıl pişirilir? Bağ Salatası tarifi

Antalya yöresine özgü lezzetlerden Baş salatası nasıl pişirilir? Malzemeleri nelerdir? Baş salatası tarifi haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Bağ Salatası nasıl pişirilir? Bağ Salatası tarifi
KAYNAK: Haber Merkezi

Antalya yöresinde Bağ Çorbası da denen Bağ Salatası tarifini sizin için derledik. Lezzetli Bağ Salatası için malzemeleri hazırlayın ve bu nefis tarifi deneyin.

[related-posts color="bg-success"][/related-posts]

Bağ Salatası Malzemeleri (4 Kişilik)

Bağ Salatası hazırlamak için gerekli malzemeler şu şekildedir:

  • 5 adet domates
  • 8-10 adet sivri biber
  • 3 adet salatalık veya acur
  • 1 kahve fincanı koruk veya limon suyu
  • ½ demet taze nane
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar buz

Bağ Salatası (Bağ Çorbası) Nasıl Yapılır?

Domateslerin zar kabuklarını ayıklayınız: Domatesleri parçalara bölüp karıştırıcıdan geçirin. Elde ettiğiniz domates suyunu çukur bir kaba koyun.

Salatalıkları karıştırıcıdan geçiriniz: Aynı şekilde yıkanmış salatalıkları kabuklarını soymadan karıştırıcıdan geçirin. Salatalık suyunu domates suyunun üzerine boca edin.

Yeşil biberleri ekleyin: Sarımsak dişleri ile yıkanmış ve sapları ayıklanmış yeşil sivri biberleri karıştırıcıdan geçirin. Biberleri domates-salatalık suyuna ekleyin.

Zeytinyağı, ekşi, tuz ve nane karışımını hazırlayın: Ayrı bir kapta zeytinyağını, ekşiyi, tuzu ve kıyılmış naneyi çırpın; hazırladığınız karışımı domatesli karışıma ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın.

Çorbayı servis kabına aktarın: Hazırladığınız çorbayı servis kabına aktarın. Üzerine buz parçaları ekleyerek soğuk soğuk sofraya verin.

Servis önerisi: Bağ salatası, kepçe ile kaselere dağıtılarak yanında kaşıkla servis edilir.

Notlar

  • Taze nane yerine kuru nane kullanabilirsiniz.
  • Karıştırıcı kullanmak istemiyorsanız, domates ve salatalıkları ince ince rendeleyerek; yeşil biber ve sarımsağı havanda döverek de salatayı hazırlayabilirsiniz.
  • Börek, makarna, pilav gibi susuz yemeklerin yanında servis edilmesi tavsiye edilir.


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yunanistan Başbakanı Mayıs Ayında Ankara’ya Ziyaret Gerçekleştirecek

Yunanistan Başbakanı Mayıs Ayında Ankara’ya Ziyaret Gerçekleştirecek