Antalya yöresinde Bağ Çorbası da denen Bağ Salatası tarifini sizin için derledik. Lezzetli Bağ Salatası için malzemeleri hazırlayın ve bu nefis tarifi deneyin.
[related-posts color="bg-success"][/related-posts]
Bağ Salatası Malzemeleri (4 Kişilik)
Bağ Salatası hazırlamak için gerekli malzemeler şu şekildedir:
- 5 adet domates
- 8-10 adet sivri biber
- 3 adet salatalık veya acur
- 1 kahve fincanı koruk veya limon suyu
- ½ demet taze nane
- 2-3 diş sarımsak
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yeteri kadar buz
Bağ Salatası (Bağ Çorbası) Nasıl Yapılır?
Domateslerin zar kabuklarını ayıklayınız: Domatesleri parçalara bölüp karıştırıcıdan geçirin. Elde ettiğiniz domates suyunu çukur bir kaba koyun.
Salatalıkları karıştırıcıdan geçiriniz: Aynı şekilde yıkanmış salatalıkları kabuklarını soymadan karıştırıcıdan geçirin. Salatalık suyunu domates suyunun üzerine boca edin.
Yeşil biberleri ekleyin: Sarımsak dişleri ile yıkanmış ve sapları ayıklanmış yeşil sivri biberleri karıştırıcıdan geçirin. Biberleri domates-salatalık suyuna ekleyin.
Zeytinyağı, ekşi, tuz ve nane karışımını hazırlayın: Ayrı bir kapta zeytinyağını, ekşiyi, tuzu ve kıyılmış naneyi çırpın; hazırladığınız karışımı domatesli karışıma ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın.
Çorbayı servis kabına aktarın: Hazırladığınız çorbayı servis kabına aktarın. Üzerine buz parçaları ekleyerek soğuk soğuk sofraya verin.
Servis önerisi: Bağ salatası, kepçe ile kaselere dağıtılarak yanında kaşıkla servis edilir.
Notlar
- Taze nane yerine kuru nane kullanabilirsiniz.
- Karıştırıcı kullanmak istemiyorsanız, domates ve salatalıkları ince ince rendeleyerek; yeşil biber ve sarımsağı havanda döverek de salatayı hazırlayabilirsiniz.
- Börek, makarna, pilav gibi susuz yemeklerin yanında servis edilmesi tavsiye edilir.