Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Yerli üretim 'CCFLY-HP' ile Akdeniz Meyve Sineği sorunu çözülüyor

Yerli üretim 'CCFLY-HP' ile Akdeniz Meyve Sineği sorunu çözülüyor

Akdeniz Meyve Sineği istilasına zirai ilaç kullanmadan tuzak yöntemiyle ürün geliştiren CNA (Cleaner Natural Agro) NÇS Tarım’ın iştiraki olarak kuruldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yerli üretim 'CCFLY-HP' ile Akdeniz Meyve Sineği sorunu çözülüyor
KAYNAK: İHA

Akdeniz Meyve Sineği istilasına karşı zararlı ilaç kullanmadan doğal bir çözüm sunan CNA (Cleaner Natural Agro), NÇS Tarım’ın iştiraki olarak kuruldu. NÇS Tarım Genel Müdürü Mehmet Nuri Çomu, tamamen yerli ve yenilikçi olan bu ürünün, başta turunçgil ve sert çekirdekli meyve üretiminde zararlılara karşı doğal mücadele fırsatı sunduğunu belirtti.

Türkiye’nin en etkin tarım ve gıda şirketlerini bünyesinde bulunduran Sunar Yatırım’a ait CNA şirketinin ürettiği CCFLY-HP (Zararlı Kitle Yakalama Sistemi), Tarım ve Orman Bakanlığı, Mersin Ticaret Borsası, Güvenilir Ürün Platformu ve Ürün Konseyleri iş birliği ile gerçekleştirilen Ulusal Ürün Konseyleri Buluşması etkinliğinde en yararlı projeler arasında gösterilerek ödüllendirildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından takdim edilen ödülü, NÇS Tarım Genel Müdürü Mehmet Nuri Çomu aldı.

Zararlılara Karşı Doğal Çözüm: CCFLY-HP

Ödül töreninde CCFLY-HP hakkında bilgi veren NÇS Tarım Genel Müdürü Mehmet Nuri Çomu, 'Yenilikçi ürünümüz, meyveyi tehdit eden Akdeniz Meyve Sineği istilasının önlenmesi çerçevesinde ekolojik bir ürün. Türkiye’de ilk defa üretilen ürünümüz, başta turunçgiller olmak üzere sert çekirdekli meyvelere zarar veren Akdeniz sineğini etkisiz hale getiriyor. Özel protein formülü bulunan sıvı besin zararlı için tuzak oluyor. CCFLY-HP kitle yakalama sistemi, Akdeniz meyve sineğinin özellikle dişi olan ergin bireylerini cezbederek özel olarak tasarlanmış şişe tuzağına girmesini ve sıvı içerisinde kalmasını sağlıyor. Faydalı böceklere olan etkisini en aza indirmek üzere özel bir formülü var. Bu ürünün ortaya çıkmasını sağlayan Ar-Ge ekibimize teşekkür ediyorum' dedi.

Tarımda Değerli Bir Katkı

Akdeniz meyve sineği istilasının meyveciliğin en önemli sorunlarından biri olduğunu hatırlatan Mehmet Nuri Çomu, 'CCFLY-HP ile meyveciliğimizin daha değerli hale gelmesine katkı sağlıyoruz. Ürünümüzün Güvenilir Ürün Platformu tarafından ödüle aday gösterilmesini anlamlı buluyoruz. Tarım ve Orman Bakanımız sayın İbrahim Yumaklı’nın elinden aldığımız kıymetli ödül için jüri üyelerine de teşekkür ediyoruz' diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zafer Havalimanı’nda Guinness’lik zarar rekoru!

Zafer Havalimanı’nda Guinness’lik zarar rekoru!