Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Instagram'a Yakında Yaş Sınırı Geliyor! Reşit Olmayanlar Kısıtlanıyor

Instagram'a Yakında Yaş Sınırı Geliyor! Reşit Olmayanlar Kısıtlanıyor

Instagram, 18 yaş altı kullanıcılar için daha sıkı gizlilik ayarları ve ebeveyn kontrolü sunan yeni "genç hesapları" uygulamasını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Instagram'a Yakında Yaş Sınırı Geliyor! Reşit Olmayanlar Kısıtlanıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Instagram, genç kullanıcıların güvenliğini artırmak amacıyla önemli bir değişikliğe gidiyor. Platform, 18 yaş altı kullanıcılar için özel olarak tasarlanmış "genç hesapları" uygulamasına geçiş yapacak. Bu yeni düzenlemeyle birlikte, genç kullanıcıların hesapları daha sıkı gizlilik ayarlarına sahip olacak ve ebeveyn kontrolüne açılacak.

Instagram'a Yakında Yaş Sınırı Geliyor! Reşit Olmayanlar Kısıtlanıyor

Yeni Hesap Düzenlemeleri ve Ebeveyn Kontrolü Özelliği geliyor

Yeni düzenlemelere göre, 18 yaş altı kullanıcıların hesapları otomatik olarak "genç hesaba" dönüştürülecek. Özellikle 16 yaş altı kullanıcılar, bu kısıtlamaları kaldırmak için hesaplarını bir ebeveyn hesabına bağlamak zorunda kalacak. Bu şekilde, ebeveynler genç kullanıcıların sosyal medya etkileşimlerini daha yakından kontrol edebilecek.

Instagram'da Genç Hesaplar İçin Yeni Kurallar Belli Oldu

Yeni genç hesap kuralları çerçevesinde, genç kullanıcıların hesapları otomatik olarak gizli hale gelecek. Bu hesaplar yalnızca kullanıcıların onayladığı takipçilerle etkileşimde bulunabilecek ve sadece takip ettikleri kişilerle mesajlaşabilecekler. Ayrıca, keşfet ve reels içerikleri filtrelenecek; şiddet, kozmetik reklamlar ve hassas içerikler bu gruba gösterilmeyecek.

Türkiye’de Ne Zaman Başlayacak?

Meta'nın açıklamasına göre, yeni düzenlemeler Avrupa Birliği'nde 2024'ün sonuna doğru, Türkiye ve diğer ülkelerde ise Ocak 2025'te yürürlüğe girecek. 

İŞTE YENİ INSTAGRAM KURALLARI

  • Instagram 18 yaş altı kullanıcıların hesaplarını otomatik olarak "genç hesaba" dönüştürücek,
  • 16 yaş altı kullanıcıların bu kısıtlamaları kaldırmak için hesaplarını bir ebeveyn hesabına bağlamaları gerekecek.
  • Genç hesap kullanıcılarının hesapları otomatik gizli olacak. Yalnızca kullanıcıların kabul ettiği takipçiler ile etkileşime geçebilecek ve yalnızca takipleştikleri kişilerle mesajlaşabilecekler.
  • Keşfet ve reels içerikleri de filtrelenecek. Şiddet içerikleri, kozmetik reklamları, hassas içerikler bu gruba gösterilmeyecek.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ali Bıdı Suskunluğu sonunda bozdu! Yolsuzluk İddialarına Sert Yanıt

Ali Bıdı Suskunluğu sonunda bozdu! Yolsuzluk İddialarına Sert Yanıt