Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Yapay zeka işinize tehdit değil! Yapay zekayla işinizi kolaylaştırın

Yapay zeka işinize tehdit değil! Yapay zekayla işinizi kolaylaştırın

Yazılım Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Murat Oğuz, yapay zeka robotlarının, sağlık sektöründen eğitime, tarım ve üretimden hizmet sektörüne kadar birçok alanda insan hayatını kolaylaştırabileceğine dikkat çekti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yapay zeka işinize tehdit değil! Yapay zekayla işinizi kolaylaştırın
KAYNAK: Akdeniz Gerçek

Yapay zeka robotlarının, sağlık sektöründen eğitime, tarım ve üretimden hizmet sektörüne kadar birçok alanda insan hayatını kolaylaştırabileceğine dikkat çeken Yazılım Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Murat Oğuz, iş kaybı endişesinin, bu teknolojilerin yaygınlaşması ile arttığına vurgu yaptı.

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Murat Oğuz, yapay zeka robotlarının, insanların gelecekle ilgili endişe ve kaygılarına ilişkin etkilerini anlattı. Bu endişelerin temel nedenlerini iş kaybı, beceri değişimi ve veri gizliliği ile güvenlik bağlamında ele alan Dr. Oğuz, önemli açıklamalarda bulundu.

GELENEKSEL BECERİLERİN YERİNE DİJİTAL YETENEKLER…

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Murat Oğuz, yapay zeka ve robot teknolojilerinin farklı sektörlerde insan hayatını nasıl etkilediğini ve bu etkilerin insanların geleceğe yönelik kaygılarına nasıl etki ettiğini açıkladı. Dr. Oğuz, bu teknolojilerin iş kaybı, beceri değişimi, veri gizliliği ve güvenlik açısından bazı endişelere yol açtığını belirtti. Ayrıca, geleneksel becerilerin dijital yeteneklerle değiştirilmesi gerekebileceğine ve veri güvenliği endişelerinin önemli olduğuna vurgu yaptı.

YENİ İSTİHDAM ALANLARININ OLUŞMASINA DA OLANAK TANIYOR

Yapay zeka ve otomasyonun ilerlemesiyle birlikte düşük vasıflı ve tekrarlayıcı işlerin otomatikleştirilmesi, iş kaybı kaygısını artırabilir. Üretim hattındaki robotlar, fabrika işçilerinin yerini alabilir ve işsizlik oranlarının artmasına neden olabilir. İnsanların gelecekte hangi becerilere sahip olmaları gerektiği konusunda belirsizlikler doğabilir. Geleneksel becerilerin yerine dijital yeteneklerin geçmesi gerekebilir. Veri gizliliği ve güvenliği endişe kaynağı olabilir, özellikle kişisel sağlık verilerinin korunması gerektiği durumlarda. Ancak Dr. Oğuz aynı zamanda yapay zeka ve robot teknolojilerinin olumlu etkilerine de dikkat çekti. Örneğin, sağlık sektöründe kullanılan cerrahi robotlar, zorlu ameliyatları daha az invazif bir şekilde gerçekleştirerek hastaların iyileşme süreçlerini hızlandırabilir.

SAĞLIK SEKTÖRÜNDEKİ CERRAHİ ROBOTLAR

Yapay zeka ve robotların olumlu yönlerine atıfta bulunan Dr. Oğuz, “Yapay zeka robotları, sağlık sektöründen eğitime, tarım ve üretimden hizmet sektörüne kadar birçok alanda insan hayatını kolaylaştırabilir. Örneğin, sağlık sektöründe cerrahi robotlar, hassas ve zorlu ameliyatları daha az invazif bir şekilde gerçekleştirerek hasta iyileşme süreçlerini hızlandırabilir.” dedi. Ancak yapay zeka ve robotların kontrolsüz bir şekilde gelişmesinin, ahlaki ve güvenlik sorunlarına yol açabileceğini de dile getiren Dr. Oğuz, “Örneğin, otomasyonun hızla yaygınlaştığı bir dünyada, otomasyon sistemlerinin güvenliği sağlamak için yeterli önlemler alınmazsa, siber saldırılar veya sistem hataları ciddi sonuçlara yol açabilir.” şeklinde konuştu.

TEKNOLOJİK İŞSİZLİK TEHDİDİ

Yapay zeka ve robotlar iş süreçlerini daha verimli hale getirebilir, endüstriyel dönüşümlere yol açabilir ve yeni istihdam alanları oluşturabilir. Ancak bu teknolojilerin kontrolsüz bir şekilde gelişmesi, ahlaki ve güvenlik sorunlarına neden olabilir. Örneğin, otomasyon sistemlerinin güvenliği sağlanmadığında siber saldırılar veya sistem hataları ciddi sonuçlara yol açabilir. İş kaybı endişesi, bu teknolojilerin yaygınlaşması ile artar ve teknolojik işsizlik tehdidi uzun vadeli istihdam perspektiflerini etkileyebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şanlıurfa Akçakale ilçesinin müftüsü Halil Bilik c*nsel ist*smar suçlamasıyla tutuklandı

Şanlıurfa Akçakale ilçesinin müftüsü Halil Bilik c*nsel ist*smar suçlamasıyla tutuklandı