Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Teknoloji WhatsApp’ta yeni özellik yolda

WhatsApp’ta yeni özellik yolda

WhatsApp'in güvenliği, yeni geçiş anahtarı özelliği ile daha da artacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
WhatsApp’ta yeni özellik yolda
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

WhatsApp, hem iOS 17 hem de Android 14 platformlarında kullanılabilen yeni geçiş anahtarı desteği özelliğini duyurarak kullanıcıların güvenliğini artırdı. Bu özellik, Google ve Apple'ın en son güncellemeleriyle birlikte gelmiş olan geçiş anahtarı özelliğini destekleyen ilk uygulama oldu. Bu yeni özellik, uygulamalara girişi biyometrik veriler veya şifreler yerine telefon üzerinde özel bir geçiş anahtarı oluşturarak sağlıyor.

Artık her bir uygulama için ayrı şifre belirlemek yerine, kullanıcılardan o uygulama için özel bir geçiş anahtarı oluşturmaları isteniyor. Bu geçiş anahtarı, sadece sistem tarafından kaydedilen ve dışarıdan görüntülenemeyen güvenli bir şifreleme yöntemi kullanıyor. WhatsApp, özellikle basit şifreler kullanan kullanıcılar için önemli bir güvenlik açığını kapatmış oluyor.

Bu yeni özellik, telefonunuzda zaten kullanmakta olduğunuz desen veya biyometrik giriş yöntemleriyle birlikte geçiş anahtarı oluşturmanıza olanak tanıyor. Geçiş anahtarı şifreleme yöntemi, gelecekteki güvenlik önlemleri arasında önemli bir yer edinecek gibi görünüyor. Bu sayede kullanıcılar, şifrelerini unutma sorununu geçiş anahtarı ile çözebilecekler.

5r5

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da rüzgar sonrası denizde hortum çıktı

Adana'da rüzgar sonrası denizde hortum çıktı