Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Türk Deniz Kuvvetleri Gür Sınıfı Denizaltıların modernizasyonunu STM ile sürdürüyor

Türk Deniz Kuvvetleri Gür Sınıfı Denizaltıların modernizasyonunu STM ile sürdürüyor

Türk Deniz Kuvvetleri, Gür Sınıfı Denizaltıların modernizasyonunu STM ile sürdürüyor. STM'nin üstlendiği sistem tedarik ve entegrasyon görevleri, denizaltıların milli ve modern imkanlarla güçlendirilmesini sağlayacak.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk Deniz Kuvvetleri Gür Sınıfı Denizaltıların modernizasyonunu STM ile sürdürüyor
KAYNAK: İHA

Türk Deniz Kuvvetleri envanterinde bulunan Gür Sınıfı Denizaltıların Yarı Ömür Modernizasyonu faaliyetlerinde, sistem tedarik ve platform entegrasyonu görevi STM tarafından üstlenildi. Bu kapsamda seyir, makine ve muhabere sistemleri milli ve modern imkanlarla güçlendirilerek denizaltıların ömrü uzatılacak.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) liderliğinde, Türkiye’nin savunma sanayii ve milli teknoloji atılımında kritik bir rol üstlenen STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, Türk Silahlı Kuvvetlerinin denizaltılarının modernizasyon faaliyetlerinde önemli görevler üstleniyor.

Türk Deniz Kuvvetleri Gür Sınıfı Denizaltıların modernizasyonunu STM ile sürdürüyor

Gür Sınıfı Denizaltıların Modernizasyonu:

Denizaltı Filosu Komutanlığının Mavi Vatan’daki bel kemiği; Preveze ve Gür Sınıfı denizaltılarda önemli bir kilometre taşına imza atıldı. Türk Donanması’nın envanterinde yer alan, Preveze Sınıfı Denizaltı Yarı ömür Modernizasyonu Projesi içeriğine Gür Sınıfı Denizaltı Yarı Ömür Modernizasyonu faaliyetlerini de ekleyen Sözleşme Değişikliği STM-ASELSAN-ASFAT-HAVELSAN İş ortaklığı (İO) ile SSB arasında 17 Ocak tarihinde imzalandı.

Sözleşme ile ilk aşamada, İş Ortaklığı tarafından Gür Sınıfı Denizaltıların kritik bazı seyir, makine ve muhabere sistemlerinin modernize edilmesi hedefleniyor. STM’nin sistem tedarik ve platform entegrasyonu sorumluluğunu üstlendiği projenin 6 yılda tamamlanması planlanıyor.

Sistem Entegrasyonu Görevi:

STM, Gür Sınıfı Denizaltıların kritik bazı seyir, makine ve muhabere sistemlerinin modernizasyonu için sistem tedarik ve platform entegrasyonu sorumluluğunu üstleniyor. Projenin 6 yılda tamamlanması planlanıyor.

Milli Savaş Yönetim Sistemi Platform Entegrasyonu:

Preveze-YÖM projesi kapsamında belirlenen tedarik ve entegrasyon işlemleriyle birlikte, TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilen Milli Üretim Entegre Savaş Yönetim Sistemi (MÜREN) ve ADVENT MÜREN Savaş Yönetim Sistemlerinin, PREVEZE ve GÜR Sınıfı Denizaltılara platform entegrasyonu faaliyetleri de STM tarafından yürütülmektedir. Türk Deniz Kuvvetleri'nde 2004 yılından bu yana görev yapan toplamda 4 adet Gür Sınıfı Denizaltı bulunmaktadır.

Preveze Sınıfı Denizaltı Yarı Ömür Modernizasyonu:

2019 yılında SSB tarafından başlatılan Preveze Sınıfı Denizaltı Yarı Ömür Modernizasyonu Projesi kapsamında, ilk denizaltı TCG PREVEZE'de STM tarafından tedarik edilen ve platform entegrasyonu tamamlanan Atalet Seyir Sistemi, CTD Problar, Soğutulmuş Su Sistemi ve Statik İnverterlerin kabul faaliyetleri 2023 yılında tamamlandı. Bu başarılı tamamlamanın ardından proje kapsamındaki modernizasyon faaliyetleri devam etmektedir.

Preveze Sınıfı Denizaltı Yarı Ömür Modernizasyonu Projesi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan TCG Preveze (S-353), TCG Sakarya (S-354), TCG 18 Mart (S-355) ve TCG Anafartalar (S-356) denizaltılarının modernizasyonunu içermektedir. STM, bu projede pilot ortak olarak görev almakta olup, 9 adet sistemin tedarik faaliyetleri ve projeye dahil edilen tüm sistemlerin platform entegrasyonu sorumluluğunu üstlenmektedir.

STM'nin Denizaltı Projeleri

STM, Türk Deniz Kuvvetleri ile iş birliği yaparak dost ve kardeş ülke donanmalarının su üstü ve denizaltı platformlarının daha etkin görevler yapabilmesi için tasarım, inşa ve modernizasyon faaliyetleri gerçekleştiriyor. STM, denizaltı modernizasyon ve inşa projelerinde önemli rol üstleniyor.

2015 yılında ana yüklenicisi olduğu 2 adet AY Sınıfı Denizaltı'nın modernizasyonunu başarıyla tamamlayan STM, halen 4 adet Preveze Sınıfı Denizaltı'nın modernizasyonunda pilot ortak olarak sistem tedarik ve platform entegrasyonu faaliyetlerini yürütüyor. Ayrıca, Pakistan'ın sahip olduğu Fransız yapımı Agosta 90B Khalid Sınıfı denizaltıların modernizasyonunda da 2016 yılından beri ana yüklenici olarak görev yapıyor. STM, Agosta 90B Modernizasyon projesinde ilk iki denizaltıyı teslim etmiş olup, üçüncü denizaltının modernizasyon çalışmalarını Pakistan'da sürdürmektedir.

Havadan bağımsız tahrik sistemi (AIP) ile donatılan Yeni Tip Denizaltı (Reis Sınıfı) İnşa Projesi'nde de önemli rol üstlenen STM, Türk Deniz Kuvvetleri'nin son modern denizaltı platformu olan Reis Sınıfı denizaltılarda tasarım, mühendislik ve sistem entegrasyon faaliyetlerini başarıyla yürütmektedir. STM, dünyada sınırlı sayıda ülkenin üretebildiği, denizaltı torpido kovanlarının (ana silahların) yer aldığı baş kısım 'Section 50'yi yerlileştirerek proje kapsamında tüm teslimatları gerçekleştirmiştir.

STM ayrıca, milli imkanlarla tasarlanan küçük boyutlu STM500 denizaltısının mukavim tekne test üretimine Haziran 2022'de başlamıştır. Bununla birlikte, insansız otonom sualtı aracı geliştirme amacıyla Ar-Ge faaliyetlerini sürdürmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana Seyhan'da icradan satılık 954 m² arsa

Adana Seyhan'da icradan satılık 954 m² arsa