Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem TCG Kınalıada'nın Tarihi Seferi Foça'da Karşılandı

TCG Kınalıada'nın Tarihi Seferi Foça'da Karşılandı

8 Nisan’da başlayan ve 135 gün süren tarihi seferini tamamlayan TCG Kınalıada, İzmir Foça Deniz Üs Komutanlığı Leventler Limanı'nda coşkulu bir törenle karşılandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TCG Kınalıada'nın Tarihi Seferi Foça'da Karşılandı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

8 Nisan'da başladığı tarihi seferi başarıyla tamamlayan TCG Kınalıada, Ertuğrul fırkateyninin anısına düzenlenen bu özel yolculukta, Türk Deniz Kuvvetleri'nin uluslararası görünürlüğünü artırmak ve dost ülkelerle ilişkileri güçlendirmek amacıyla 135 gün süren bir rotayı tamamladı. Gemi, Uzak Doğu'daki 19 ülkeyi ve 23 limanı ziyaret ederek büyük bir başarıya imza attı.

Törene Yoğun İlgTCG Kınalıada'nın Tarihi Seferi

TCG Kınalıada, İzmir Foça Deniz Üs Komutanlığı Leventler Limanı'nda büyük bir coşkuyla karşılandı. Törene Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Koray Vural ve gemide görevli askerlerin aileleri katıldı. Törende konuşan Tuğamiral Vural, Türk Deniz Kuvvetleri'nin dünya barışına katkı sağladığını ve dış politikanın önemli bir aracı olarak rol oynadığını vurguladı.

Görevdeki Başarılar

Görev süresince gösterdikleri başarılı performansla gurur duyduklarını belirten Astsubay Başçavuş Hakan Tamyüksel, “8 Nisan’da başladığımız görevde, 4.5 ay boyunca Türk milletini en iyi şekilde temsil ettik” dedi.

Teğmen Ömer Faruk Çil ise “19 farklı ülke ve 23 limanda ülkemizin bayrağını başarıyla temsil ettik. Bu süreçte kendimle ve arkadaşlarımla gurur duyuyorum” açıklamasında bulundu.

Uluslararası Ziyaretler ve Rotalar

TCG Kınalıada, seferi süresince Süveyş Kanalı, Bab-El Mendeb Boğazı, Malakka Boğazı, Hürmüz Boğazı ve Kanmon Boğazı'ndan geçerek, Kızıldeniz, Aden Körfezi, Basra Körfezi, Arap Denizi, Bengal Körfezi, Hint Okyanusu, Pasifik Okyanusu ve Güney Çin Denizi'nde seyir yaptı. Ayrıca, Bangladeş ve Tayland’a liman ziyareti gerçekleştiren ilk Türk gemisi oldu.

Modern Teknoloji ve Milli Projeler

TCG Kınalıada, MİLGEM projesi kapsamında inşa edilen dördüncü ve son ADA sınıfı korvet olarak öne çıkıyor. Ağ Destekli Veri Entegre Savaş Yönetim Sistemi (ADVENT) ve ROKETSAN A.Ş. tarafından geliştirilen Atmaca güdümlü mermisi ile donatılmış olan gemi, Türk Deniz Kuvvetleri’nin modernizasyon sürecinde önemli bir adım teşkil ettiği ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bolu Gerede'deki Orman Yangınına Büyük Müdahale! 36 Hane Tahliye Edildi

Bolu Gerede'deki Orman Yangınına Büyük Müdahale! 36 Hane Tahliye Edildi