Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji SpaceX Crew-8 görevi için Dragon uzay aracını başarılı bir şekilde fırlattı

SpaceX Crew-8 görevi için Dragon uzay aracını başarılı bir şekilde fırlattı

SpaceX'in Crew-8 görevi için başarılı fırlatması, uzay keşif çalışmalarında yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Dragon uzay aracı, astronotları Uluslararası Uzay İstasyonu'na emniyetle ulaştırmak için yola çıktı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
SpaceX Crew-8 görevi için Dragon uzay aracını başarılı bir şekilde fırlattı
KAYNAK: İHA

ABD'li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'e ait Dragon uzay aracı, Falcon-9 roketiyle başarılı bir şekilde fırlatıldı. NASA ve SpaceX iş birliğinde yürütülen Crew-8 görevi, uzay yolculuğunda yeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor.

SpaceX Crew-8 görevi için Dragon uzay aracını başarılı bir şekilde fırlattı

Dragon uzay aracını taşıyan Falcon-9 roketi, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden TSİ 06.54'te fırlatıldı. Roket, 4 mürettebatı yörüngeye doğru emniyetle taşıdı.

Falcon-9 roketinin, yeniden kullanılabilirlik özelliğine sahip ilk aşama güçlendiricisi, fırlatma sonrasında Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'ndaki İniş Bölgesi 1'e (LZ-1) başarıyla geri döndü. Bu özellik, uzay taşımacılığında önemli bir adım olarak kaydedildi.

Dragon uzay aracıyla Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ulaşması beklenen astronotlar, 180 günlük görev süresince çeşitli bilimsel deneyler gerçekleştirecekler. Bu deneyler arasında yeni araştırmalar da yer alacak.

Fırlatma sürecinde yaşanan gecikmeler

Crew-8 görevinin başlangıcı, başlangıçta 22 Şubat'ta planlanmıştı. Ancak hazırlık sürecinde yaşanan gecikmeler nedeniyle fırlatma sürekli ertelendi. Son olarak, hava şartları nedeniyle fırlatma tarihi bugüne kadar ertelenmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
6.1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi!

6.1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi!