Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Rektör Özkan açıkladı! 'Bilişim ve teknoloji geleceğin anahtarıdır'

Rektör Özkan açıkladı! 'Bilişim ve teknoloji geleceğin anahtarıdır'

Akdeniz Bilişim Zirvesi'nin yedincisi, Kepez Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bilişim ve teknoloji alanındaki güçlü duruşunu vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rektör Özkan açıkladı! 'Bilişim ve teknoloji geleceğin anahtarıdır'
KAYNAK: İHA

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Antalya'nın gelişen mühendislik ve inovasyon kabiliyetleri ile önemli bir şehir olduğunu belirtti. Türkiye'nin genç nüfusu, teknolojik altyapısı ve dijitalleşen sanayisiyle büyük bir ülke olduğunu söyleyen Varank, bilişim sektörünün ülkenin hedeflerine ulaşmasında kilit bir rol oynadığını vurguladı.

Rektör Özkan, bilişim ve teknolojinin sadece iş dünyasını değil, aynı zamanda toplumun her alanını etkilediğini ifade etti. Genç kuşağın bu dönüşümü anlaması ve yönetmesinin, geleceğe liderlik etmek anlamına geldiğini söyledi. Ayrıca, dünya genelinde bilişimde öncü olan ülkelerin güçlü olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin de bu alanda söz sahibi olması gerektiğini belirtti.

Teknolojiyi İnsanlık İçin Kullanma Çağrısı

Rektör Özkan, dünya genelinde yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, teknolojinin insanlık için kullanılması gerektiğini vurguladı. Savunma sanayiindeki hamleleri öven Özkan, bilişim ve teknolojiye yapılan yatırımların ülkeleri muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarabileceğine inandığını ifade etti.

Antalya Teknokent'in Başarıları

Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz, Akdeniz Bilişim Zirvesi'nin Türkiye'nin en büyük zirvelerinden biri haline geldiğini söyledi. Antalya Teknokent'in başarılarına değinen Yavuz, teknoloji vadisi projesinin hem yerel girişimcilere imkanlar sağlayan bir cazibe merkezi hem de küresel şirketlerin operasyonlarını yöneteceği bir merkez olacağını belirtti.

Başarı Ödülleri

Zirve kapsamında, en fazla öğrenci istihdam eden firma, üniversite-sanayi iş birliği, en yüksek Ar-Ge geliri elde eden firma gibi kategorilerde ödüller verildi. Programın sonunda, zirveye destek verenlere plaketler ve ödüller takdim edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kemer'de öğrencilere ücretsiz servis hizmeti sürüyor

Kemer'de öğrencilere ücretsiz servis hizmeti sürüyor