Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji NASA ISS'ye lazer iletişim sistemi taşıyacak

NASA ISS'ye lazer iletişim sistemi taşıyacak

NASA ve SpaceX, 5 Kasım'da Uluslararası Uzay İstasyonuna (ISS) bir Falcon 9 roketi fırlatmaya hazırlanıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
NASA ISS'ye lazer iletişim sistemi taşıyacak
MUHABİR: Tayfun Akyatan

NASA ve SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonuna (ISS) 5 Kasım'da bir Falcon 9 roketi fırlatacak. Roketteki mürettebatsız Dragon uzay aracı, NASA için ISS'ye yeni bir lazer iletişim sistemi olan ILLUMA-T bileşenlerini taşıyacak. ILLUMA-T, ISS'deki astronotların Dünya ile daha güvenilir ve hızlı bir şekilde iletişim kurmasına olanak tanıyacak. Sistem, kızılötesi ışıktan yararlanarak hem video hem de görüntüleri daha hızlı iletecek.

İki yönlü lazer iletişim denemesi olacak

ILLUMA-T, NASA'nın Ay'da kullanmayı umduğu iki yönlü lazer iletişim rölesinin de ilk denemesi olacak. Bu sistem, Ay'da konuşlandırılacak ve Ay'dan Dünya'ya veri aktaracak. Lazer iletişim sistemleri, geleneksel radyo iletişim sistemlerinden daha hızlı ve verimlidir. Bu nedenle, NASA ve diğer uzay ajansları, bu sistemleri gelecekteki uzay görevleri için giderek daha fazla benimsiyor.ISS'deki lazer iletişim sistemi, NASA'nın radyo spektrumumuz dışındaki görevler için sunduğu iletişim yeteneklerini güçlendirmeye yönelik devam eden planlarının bir parçası. İnsanlığın uzay görevleri bizi Dünya'dan giderek daha uzağa götürdükçe, daha iyi ve daha hızlı iletişim yöntemlerinin bulunması son derece önemli olacak.

NASA'dan Jason Mitchell,

"ILLUMA-T, ISS'ye ve ötesine daha fazla veri aktarmamızı sağlayacak. Bu, gelecekteki uzay görevlerimiz için çok önemli olacak." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alacak verecek davası can aldı!

Alacak verecek davası can aldı!