Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Teknoloji Kuyruklu Yıldız gökyüzünde parlıyor

Kuyruklu Yıldız gökyüzünde parlıyor

Şeytanın boynuzlarına benzetilerek 'Şeytan Kuyruklu Yıldızı' olarak adlandırılan 12P/Pons-Brooks Kuyruklu Yıldızı, mart ayı sonuna kadar Kuzey Yarımküre'de, özellikle de Koç Takımyıldızı'nın karşısında çıplak gözle görülebilecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kuyruklu Yıldız gökyüzünde parlıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Şeytan Kuyruklu Yıldızı, bilim dünyasında ve gökyüzü gözlemcileri arasında heyecan yaratan bir fenomen haline geldi. Mart ayının sonuna kadar Kuzey Yarımküre'de Koç Takımyıldızı'nın karşısında gözlemlenebilecek olan bu kuyruklu yıldız, çıplak gözle görülebilecek bir parlaklığa sahip olacak.

Kuyruklu Yıldız gökyüzünde parlıyor

12P/Pons-Brooks Kuyruklu Yıldızı, önümüzdeki ay gerçekleşecek tam Güneş tutulması sırasında da olağanüstü parlak bir şekilde var olacak. 21 Nisan itibarıyla Güneş'e en yakın mesafeye ulaşacak olan bu kuyruklu yıldız, mayıs ayında Kuzey Yarımküre'de gözden kaybolmadan önce ilgi çekmeye devam edecek.

Maryland Üniversitesi Astronomi Gözlemevi Müdürü Elizabeth Warner, Washington Post'a yaptığı açıklamada, kuyruklu yıldızın parlaklığının artmasının beklendiğini ve birçok yerde dürbünle görülebileceğini belirtti. Özellikle karanlık yerlerden çıplak gözle görülebilecek olan bu gök olayı, gökyüzü tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Bilim insanları, bu ay parlaklıkta ani artışlar yaşanabileceğini belirtiyor ancak bu durumun nedeni henüz tam olarak bilinmiyor. 8 Nisan'daki Güneş tutulmasıyla aynı zamana denk gelebilecek başka bir parlamanın da mümkün olduğu ifade ediliyor.

Ancak kuyruklu yıldız uzmanı John Bortle, herhangi bir ilave alevlenmenin fark edilmeyeceğini belirterek bu tahmini bir "fantezi" olarak nitelendiriyor. 12P/Pons-Brooks Kuyruklu Yıldızı'nın Güneş'e yaklaştıkça zaten parlaklığının arttığını vurguluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail El Şifa Hastanesi'ne Baskın Düzenledi

İsrail El Şifa Hastanesi'ne Baskın Düzenledi