Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Google yanlış bilgi yayılımını önlemek istiyor

Google yanlış bilgi yayılımını önlemek istiyor

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan Google, yanlış bilgi yayılımını önlemek için yeni bir araç geliştirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Google yanlış bilgi yayılımını önlemek istiyor
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan Google, yanlış bilgi yayılımını önlemek için "About this image" isimli araç geliştirdi. Bu araç, görsellerin kaynağını ve doğruluğunu tespit etmek için kullanılabiliyor.

Araç, görsellerin ilk kez ne zaman indekslendiği, ilk ortaya çıkmış olabileceği yerler ve online olarak başka nerelerde görüldüğüne dair bilgilere erişilmesini sağlıyor. Ayrıca, içeriklerin yapay zeka tarafından oluşturulup oluşturulmadığını da tespit edebiliyor. Google, bu aracın özellikle günümüzde yaşanan savaşlar gibi karmaşık durumlarda yanlış bilgi yayılımını önlemeye yardımcı olacağını düşünüyor. Araç, Google Chrome'da bir görsele sağ tıklayarak veya Google Uygulamasında bilgi edinmek istediğiniz bir görseli yukarı kaydırarak kullanılabiliyor. Google, bu yenilik ile birlikte doğrulamaların keşfedilmesini kolaylaştıran Fact Check Explorer aracında da geliştirmeler yaptı.

Yaz döneminde beta sürümüyle hayatımıza giren Fact Check Explorer, gerçekleştirilen görsel odaklı doğruluk kontrolleri arasında arama yapabilmenizi sağlıyor. Google, Fact Check Explorer özelinde bir API yayınlamayı planlıyor. Böylece Fact Check Explorer gazetecilerin ve bilgi doğrulama platformlarının iş akışlarında yer alabilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MİT operasyonu: ABD'lilerle poz verirken etkisiz hale getirildi!

MİT operasyonu: ABD'lilerle poz verirken etkisiz hale getirildi!