Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Elon Musk'ın şirketi SpaceX NRO ile casus uydu ağı kuruyor

Elon Musk'ın şirketi SpaceX NRO ile casus uydu ağı kuruyor

Elon Musk'ın SpaceX'i, ABD Ulusal Keşif Bürosu ile yaptığı dev anlaşma ile ABD'nin uzay tabanlı istihbarat kabiliyetini güçlendiriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Elon Musk'ın şirketi SpaceX NRO ile casus uydu ağı kuruyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Elon Musk'ın sahibi olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in, ABD'de casus uyduları yöneten Ulusal Keşif Bürosu (NRO) ile 2021 yılında imzaladığı 1,8 milyar dolarlık sözleşme kapsamında casus uydu ağı kurduğu ortaya çıktı. Reuters'a konuşan kaynaklar, SpaceX'in Starshield birimi tarafından yürütülen programın başarılı olması halinde ABD'nin istihbarat kabiliyetinin önemli ölçüde artacağını belirtti.

Elon Musk'ın şirketi SpaceX NRO ile casus uydu ağı kuruyor

Bu casus uydu ağı, ABD hükümeti ve ordusunun dünyanın neredeyse her yerinde potansiyel hedefleri hızlı bir şekilde tespit etmesini sağlayacak. Tespit edilen hedeflerle ilgili veriler, ABD istihbaratı ve askeri yetkilileriyle paylaşılabilecek.

Konuyla ilgili olarak konuşan bir kaynak, sistemin potansiyel kapasitesi hakkında 'Artık kimse saklanamayacak' değerlendirmesini yaptı. Ancak, SpaceX bu konuda Reuters'ın yorum talebine yanıt vermezken, NRO ise 'komplike bir uydu sistemi geliştirme misyonunu; diğer devlet kurumları, şirketler ve başka ülkelerle olan ortaklıkları" kabul etti. Ancak, SpaceX'in bu misyona katılımı konusunda yorum yapmayı reddetti.

NRO'dan bir sözcü, kurumun dünyanın şimdiye kadar gördüğü en yetenekli ve en dayanıklı uzay tabanlı istihbarat, gözetleme ve keşif sistemini geliştirdiğini ifade etti. Yeni uydu ağının ne zaman çalışmaya başlayacağı ise henüz bilinmiyor.

SpaceX'in NRO ile anlaşma sağladığı bilinirken, NRO'da ABD Uzay Kuvvetleri ve ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) çalışanlarının da bulunduğu kaydedildi. NRO, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ve ülkedeki diğer istihbarat teşkilatları için uydu görüntüleri sağlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye 2024 CEV Kar Voleybolu'nda 3 madalya kazandı

Türkiye 2024 CEV Kar Voleybolu'nda 3 madalya kazandı