Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji ChatGPT Yasaklandı: Nedenleri herkesi şok etti

ChatGPT Yasaklandı: Nedenleri herkesi şok etti

ABD Uzay Kuvvetleri, veri güvenliği, gizlilik ve su tüketimi endişeleri nedeniyle ChatGPT gibi web tabanlı üretken yapay zeka (AI) araçlarının kullanımını yasakladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ChatGPT Yasaklandı: Nedenleri herkesi şok etti
MUHABİR: Kamer Durdu

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, büyük miktarda metin verisi üzerinde eğitilmiş bir yapay zeka sohbet robotu. Bu veriler, hassas bilgiler içerebilir ve siber saldırılara karşı savunmasız olabilir. ChatGPT ile paylaşılan veriler, üçüncü şahıslar tarafından erişilebilir hale gelebilir ve kullanıcıların gizliliğini ihlal edebilir.

Su Tüketimi

ChatGPT, büyük hesaplama gücü gerektiren bir yapay zeka aracıdır. Bu da enerji ve su tüketimine yol açar. Hesaplamalara göre, ChatGPT ile yaptığınız yaklaşık 20-50 soru ve yanıttan oluşan her görüşme için, yapay zeka sohbet asistanı 500 ml su tüketiyor.

ChatGPT'nin kullanımını yasaklandı

ABD Uzay Kuvvetleri, bu endişeleri gidermek için ChatGPT'nin kullanımını yasakladı. Bu yasak, geçici bir önlem olarak uygulandı ve Uzay Kuvvetleri, yapay zekanın güvenliğini ve gizliliğini sağlamak için gerekli önlemleri aldıktan sonra yeniden gözden geçirilecek.

ABD Uzay Kuvvetleri'nden açıklama

ABD Uzay Kuvvetleri sözcüsü Tanya Downsworth, yaptığı açıklamada, yapay zeka modellerinin Uzay Kuvvetleri'nin misyonuna entegrasyonunu değerlendirdiklerini ve bu süreçte güvenlik ve gizliliğin en üst düzeyde olmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Downsworth, "Yapay zeka modellerinin Muhafızların rollerine ve USSF misyonuna entegre etmek için ileriye dönük en iyi yolu belirlerken, ABD Uzay Kuvvetleri bünyesinde Üretken Yapay Zeka ve Büyük Dil Modellerinin kullanımına ilişkin stratejik bir duraklama uygulandı" dedi.

Google ve Microsoft'tan su tüketimi azaltma çalışmaları

Google ve Microsoft gibi şirketler, veri merkezlerinde kullandıkları sıvı soğutma sistemindeki su miktarını azaltmak için çalışıyor. Google, 2024 yılına kadar veri merkezlerinde kullandıkları sıvı soğutma sistemindeki suyun miktarını yüzde 95 oranında azaltmayı hedefliyor. Microsoft ise veri merkezlerinde kullandıkları su miktarını 2030 yılına kadar yüzde 75 oranında azaltmayı hedefliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emeklilere müjde! SGK yeni uygulamanın şartlarını açıkladı

Emeklilere müjde! SGK yeni uygulamanın şartlarını açıkladı