Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Ankara'da Dijital Sanat Akademisi açıldı

Ankara'da Dijital Sanat Akademisi açıldı

Dijital Sanat Akademisi açıldı. Animasyon sektöründe nitelikli iş gücü yetiştirilecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ankara'da Dijital Sanat Akademisi açıldı
KAYNAK: İHA

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ankara Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle hayata geçirilen Dijital Sanat Akademisi, animasyon sektöründe nitelikli iş gücü yetiştirmeyi hedefleyen önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. Müstakil Sahne Sanatları ve Eğitimi Derneği (MÜSSED) tarafından yürütülen proje, Rafadan Tayfa ve Yade Yade gibi tanınmış animasyon projelerine imza atan İSF Stüdyoları ve Animasyon Film Yapımcıları Derneği (ANFİYAP) iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.

Dijital Sanat Akademisi'nin açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek de katıldı. Proje kapsamında animasyon sektöründe yetişmiş nitelikli iş gücüne olan ihtiyacı karşılamak amacıyla eğitim odaklı bir yapı kurulması hedefleniyor. TR51 Ankara bölgesinde uygulanacak olan proje, özel sektör ve sivil toplum iş birliğiyle gerçekleştirilecek.

İlk eğitim dönemi Mart ayında başlayacak olan Dijital Sanat Akademisi'nde animasyon ve 3B modelleme alanlarında toplamda 60 katılımcıya eğitim verilecek. Eğitimler, 6 ay boyunca yüz yüze ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek ve 384 saat sürecek. Eğitim sürecinde başarılı olan kursiyerlere, animasyon firmalarında aktif projelerde yer alma imkanı sunulacak.

Proje kapsamında adayların başvuruları, motivasyon mektubu ve kişisel bilgilerin yer aldığı çevrimiçi başvuru formu ile değerlendirilecek. Başvuruların ardından adaylara mülakat ve kişilik envanteri uygulanacak ve en uygun adaylar belirlenecek. Programa katılmak için 18 yaşını doldurmuş herkesin başvuru yapabileceği belirtiliyor.

Katılımcılar, eğitimlerin tamamına katıldıklarında bir katılım belgesi almaya hak kazanacaklar. Eğitimler ücretsiz olarak sunulacak olup, katılımcıların sadece yol ve yemek gibi kişisel masraflarını kendilerinin karşılaması gerekecek. Dijital Sanat Akademisi'nin, animasyon sektörüne yetenekli ve donanımlı profesyoneller kazandırarak sektörün gelişimine katkı sağlaması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Husiler Yine Saldırdı ABD Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde İki Gemiyi Hedef Aldı

Husiler Yine Saldırdı ABD Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde İki Gemiyi Hedef Aldı