Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor Uysal’dan tadilat cevabı

Uysal’dan tadilat cevabı

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin son toplantısında Trabzon Halı Saha Tesisleri’nin bulunduğu semt spor alanın akaryakıt istasyon alanına çevrilmesine ilişkin yapılan ikinci tadilatta CHP’nin evetten redde dönüşü eleştirilere neden olmuş, Türel “Nerede CHP’li başkanlar?” diye sormuştu.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uysal’dan tadilat cevabı

ÖNCE EVET, SONRA HAYIR

Muratpaşa İlçesi Demircikara Mahallesi’ndeki semt spor alanının bulunduğu arsadaki mülkiyetini Antalyaspor Derneği’ne satan Muratpaşa Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Ümit Uysal, buranın akaryakıt istasyonuna ilişkin ilk planlanmasına evet veren CHP Grubu’nun son Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ret vermesine dönük eleştirilere ‘Rant kolaycılığı içindeler’ şeklinde cevap verdi. Bilindiği gibi sözkonusu plan tadilatı ilk kez gazetemiz tarafından gündeme taşınmış ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi dava etmişti. Her iki plan tadilatı oylamasında da Uysal, meclis toplantısına katılmamıştı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülen bir imar plan değişikliği dolayısıyla kendisine yönelik eleştirilerin akıl dışı olduğunu belirterek, “Biz, Antalyaspor’umuz için yaptıklarımızı, Antalyaspor’umuzun başına kakmadığımız gibi siyaseten bile olsa lafını etmeyi ‘edepsizlik’ sayarız. Herkesten de aynı duyarlılığı bekleriz. Ama Antalyaspor’un geleceği yeniden kurulmak isteniyorsa önce bu kentin çocuklarına ‘kem’ bakılmasın. Rota 2.5 milyonluk Antalya’nın çocuklarına çevrilsin” diye konuştu. 

ŞEHRİ KIRMIZI-BEYAZA BOYADIK

Muratpaşa Belediyesi ve Antalyaspor’un son 5 yılda olumlu bir işbirliği dönemi geçirdiğini belirten Başkan Uysal, şu ifadelere yer verdi:

“Spor tesislerimizi, kulübün kullanıma sunarak mali yükünün hafiflemesine destek olduk. Ama bununla da yetinmedik. Şehrimizin takımı Antalyaspor’a sahip çıkmak, Antalya’nın takımını sahiplenmesini, takımının başarısı için kenetlenmesi için Antalya’mızın en güzel yerinde Antalyaspor 50’nci Yıl Parkımızı yapıp, kırmızı-beyazlı amblemli bayrağımızı gökyüzünde dalgalandırdık. Mahallelerimizde trafoları kırmızı beyaz renklerle ve logolarımızla süsledik. Taraftarlarımızın tribünlerdeki yoğun tezahüratlarına duyarsız kalmadık. 2014 yılından itibaren Muratpaşa’mızın tüm sokak ve caddelerinde kaldırım kenarları kırmızı-beyaz renklerle boyadık, boyamaya da devam ediyoruz. Her sezon öncesi şehrimizi kırmızı beyaz bayraklarla donatıp, yılbaşlarında kentimizi kırmızı-beyaz aydınlatmalarla süsleyip kenetlenmeye katkı koyduk.”

RANT KOLAYCILIĞI İÇİNDELER

Ayrıca kırmızı beyazlı takımın taraftarlarının, deplasman maçlarına gidebilmeleri için araç tahsisi başta olmak üzere çeşitli yardımlarda da bulunduklarını belirten Başkan Uysal, gerektiği anlarda maddi konularda da taşın altına el koymaktan çekinmediklerini ifade etti. Antalyaspor’un borçlarından dolayı sahaya çıkamayacak durumda olduğu söylendiği zaman hiçbir tereddütte düşmeden, ‘acil durum tedbiri’ olarak değerlendirip Demircikara Mahallesi’ndeki 13022 ada 3 numaralı parsele kayıtlı belediye arsasını Antalyaspor için sattıklarını belirten Başkan Uysal, “Ancak bu yöntemde ısrar etmek yeni rant kapıları oluşturmaktan başka bir şey değildir. Gençler Türkiye Şampiyonu olan U17 Futbol takımımızın Antalyaspor bünyesinde değerlendirilmesini istediğimizde dönüp bakmayanlar şehirlerimizi esir alan rant kolaycılığı içinde Antalyaspor’umuzu yönetmeye çalışmaktadır” diye konuştu.

ŞEHİRCİLİK İLKELERİNİ HATIRLATTI

Akaryakıt istasyonu yapılmak istenen alanının Tekelioğlu Caddesi üzerinde, yaya ve taşıt trafiğinin yoğun olduğu, etrafında yüksek katlı konutların bulunduğu bir nokta olduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, “İnsanların, her köşe başında bir petrol istasyonu istemediği gerçeğini unutmadan, Antalya’da yaşayan 2.5 milyon insanımızı odağına alan çözümler üretmeliyiz. Sürekli akaryakıt istasyonu alanları oluşturarak, Antalyaspor’umuzu güçlendirmeye çalışmak sağlıklı ve sürdürülebilir bir durum değildir. Antalyaspor’umuzun geleceği, günü kurtarma girişimleri ve geçici çözümlerde değil, sürdürülebilir ekonomik kaynak ve düzenlemelere bağlıdır” diye konuştu.

ROTAYI ANTALYA ÇOCUKLARINA ÇEVİRİN

Başkan Uysal, bunun sağlanması için Antalyaspor’un ‘yıldız’ diyerek alınan ama elden çıkarmak için bin bir güçlük çekilen transfer politikası yerine rotayı 2.5 milyonluk Antalya’nın çocuklarına çevirmesi gerektiğini söyledi. Yetiştirdiği futbolcuları sadece Türkiye’nin değil dünyanın büyük kulüplerine satan Altınordu Kulübü’nün yanı sıra, Ajax, Barcelona modellerini incelemesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Uysal,  “Antalya’nın çocuklarıyla 10 yıllık plan yaparak, yol haritası çıkarılmalı ve adımlarımızı atmalıyız” dedi. GÖRKEM DELLAL 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’nın hizmetkarıyız!

Antalya’nın hizmetkarıyız!