Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Spor Süper Kupa Krizi: Suudi Arabistan'dan İlk Açıklama Geldi

Süper Kupa Krizi: Suudi Arabistan'dan İlk Açıklama Geldi

 Türk futbolseverlerini heyecanlandıran Süper Kupa maçı krizi, Suudi Arabistan cephesinden gelen ilk açıklama ile bir kez daha gündemde.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Süper Kupa Krizi: Suudi Arabistan'dan İlk Açıklama Geldi

Suudi yetkililerin, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Atatürk tişörtü ve pankartı talebine olumsuz yanıt vermesinin ardından, maçın yapılamamasıyla ilgili resmi bir açıklama geldi.

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası'nı kazanan Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçı, Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde düzenlenmeyi planlıyordu. Ancak Suudi yetkililerin, uluslararası futbol yönetmeliklerine uygun olması gerektiğini belirterek Atatürk tişörtü ve pankartı talebine olumsuz yanıt vermesi, iki takımın sahaya çıkmamasına neden oldu.

C0997A27Bf5C4680A461Ea8A6D8B6Aa1

Süper Kupa'nın organizatörlerinden Riyadh Season, gece yarısı yaptığı açıklamada, "Maçın kapsamı dışında herhangi bir slogan olmaksızın yapılmasını gerektiren uluslararası futbol yönetmelikleri ve düzenlemelerine uygun olarak zamanında yapılmasını dört gözle bekliyorduk. Türkiye Cumhuriyeti’nin milli marşının çalınması ile stadyum içinde ve tribünlerde Türk bayraklarının sergilenmesi konusunda anlaşmaya vardık. Bu anlaşmaya rağmen, iki takımın anlaşmaya uymaması üzücü oldu ve bu da maçın yapılamamasına yol açtı." şeklinde bir açıklama yaptı.

E26Ba155F7Ea414D86E5D56D8B9E3061

Süper Kupa krizi, futbolseverleri ve spor otoritelerini şaşırtırken, Suudi Arabistan cephesinden gelen bu açıklama, olayın arkasındaki detayları aydınlatma konusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
30 Aralık 2023 TV yayın akışı

30 Aralık 2023 TV yayın akışı