Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor Sivasspor Gaziantep FK Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Sivasspor Gaziantep FK Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Süper Lig'de milli aranın ardından heyecan devam ediyor. Sivasspor, Süper Lig'in 5. Haftasında sahasında Gaziantep FK'yi ağırlayacak.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sivasspor Gaziantep FK Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Süper Lig’de heyecan, milli aranın ardından devam ediyor. Haftanın önemli karşılaşmalarından biri, Sivasspor ile Gaziantep FK arasında oynanacak. Sivasspor, sezonun ilk dört haftasında 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 4 puan topladı. Bülent Uygun yönetimindeki ekip, ilk iki maçında Trabzonspor ile berabere kalıp Bellona Kayserispor’u mağlup etti. Ancak son iki karşılaşmasında Eyüpspor ve Beşiktaş’a mağlup oldu. Evinde oynadığı son dokuz Süper Lig maçında, üst üste iki kez aynı sonucu almayan Sivasspor (4G 2B 3M), en son Ağustos-Eylül 2009 arasında üst üste iki iç saha yenilgisi yaşadı.

Sivasspor Gaziantep FK Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Gaziantep FK, sezonun ilk maçında Sipa Bodrum FK’yi tek golle mağlup ederken, ikinci haftada evinde Samsunspor’a aynı şekilde mağlup oldu. Üçüncü haftada oynanması gereken Galatasaray maçı ertelendi ve 4. hafta bay geçti. Dolayısıyla, uzun bir maç arası vermiş oldular. Konyaspor ile çıktıkları son iki deplasman maçında galibiyet elde eden Gaziantep FK, bu karşılaşmalarda gol yemedi. Sezon başında Bodrum FK’ya karşı 1-0’lık galibiyetle dönen kırmızı-siyahlı ekip, lig tarihinde ilk iki dış saha karşılaşmasında en fazla puan topladığı sezonu (2022/23; 4 puan) geride bırakmak için sahaya çıkacak.

Maç Öncesi Notlar

Sivasspor, Süper Lig tarihinde 5+ kez karşılaştığı 24 takım arasında Gaziantep FK'ye karşı en az mağlup edebildiği rakip oldu (1G 4B).

Gaziantep FK, Süper Lig’de gole kapama yapamadığı takımlar arasında Sivasspor’a karşı en fazla karşılaştığı rakip (10 maçta 15 gol). Ancak bu rekabette rakip fileleri daha fazla havalandıran taraf oldu (10 maçta 18 gol).

Son iki Süper Lig maçını gol atamadan kaybeden Sivasspor, bu şekilde üst üste üç mağlubiyet aldığı son seriyi Ekim-Kasım 2022 arasında yaşadı.

Gaziantep FK, Süper Lig’deki son üç deplasman maçını kazandı ve son iki karşılaşmada gol yemedi. Sezonun ilk deplasmanından 1-0’lık Bodrum FK galibiyetiyle dönen ekip, lig tarihinde ilk iki dış saha karşılaşmasında en fazla puan topladığı sezonu geride bırakmak istiyor.

Evinde oynadığı son dokuz Süper Lig maçında üst üste iki kez aynı sonucu almayan Sivasspor, son karşılaşmada Eyüpspor’a 1-0 mağlup oldu. Yiğidolar, Bülent Uygun yönetiminde en son Ağustos-Eylül 2009 arasında üst üste iki iç saha yenilgisi aldı.

Bu sezon Süper Lig’de rakipleri topa en fazla sahip olan (%64), en yüksek yüzdeyle pas yapan (%87) ve en fazla 10+ pas dizisi gerçekleştiren takım Sivasspor.

Rey Manaj, Süper Lig kariyerinde en uzun gol hasretini yaşıyor (sekiz maç), bu süreçte 37 şutta gol bulamadı. Arnavut santrfor, bu sezon golü bulunmayan oyuncular arasında rakip kaleyi en fazla yoklayan isim konumunda (14).

Sivasspor’un Süper Lig’de kaydettiği iki golün de sahibi olan Uros Radakovic, aynı zamanda ligde en fazla uzaklaştırma yapan oyuncu konumunda (28).

Gaziantep FK forması giyen Alexandru Maxim, Süper Lig kariyerinde en fazla gol attığı takım Sivasspor (5).

Gaziantep FK orta sahası Furkan Soyalp, Süper Lig kariyerinde iki gol attığı tek takım Sivasspor. Ligde kaydettiği son üç golün ikisini Yiğidolar’ın filelerine gönderdi (Ağustos 2023 & Şubat 2022).

Sivasspor Gaziantep FK Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Maç, 23 Eylül Cumartesi günü saat 17.00'de BG Grup 4 Eylül Stadyumu'nda gerçekleştirilecek ve Muhammet Ali Metoğlu tarafından yönetilecek. Maçın hakem yardımcılıklarını Mehmet Kısal ve Özcan Sultanoğlu yapacak, Furkan Aksuoğlu ise dördüncü hakem olarak görev alacak. Futbolseverler, bu mücadeleyi beIN SPORTS 2 ekranlarından izleyebilecek.

Sivasspor Gaziantep MUHTEMEL 11'LER

Sivasspor: Ali Şaşal, Murat, Camara, Radakovic, Sonko, Uğur, Charisis, Bieganski, Pritchard, Turgunbaev, Manaj

Gaziantep FK: Sokratis, Ömürcan, Ertuğrul, Arda, Salem, Furkan, Mandouki, Sorescu, Kozlowski, Maxim, Kenan

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da denetimli serbestlik yükümlüleri okulları yeniledi

Adana'da denetimli serbestlik yükümlüleri okulları yeniledi