Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor Serebral Palsili Hastası Emine Pınar Furucu Türkiye 2.'si Oldu

Serebral Palsili Hastası Emine Pınar Furucu Türkiye 2.'si Oldu

Serebral palsi hastası Emine Pınar Furucu, engeline rağmen Para Karate'de Türkiye ikincisi olarak büyük başarı elde etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Serebral Palsili Hastası Emine Pınar Furucu Türkiye 2.'si Oldu
KAYNAK: İHA

Adana'da yaşayan 33 yaşındaki doğuştan serebral palsi hastası Emine Pınar Furucu, yaşadığı engellere rağmen yaşama sıkı sıkıya sarıldı. 5 yıl önce Adana İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda işe başlayan Furucu, bu süre zarfında evlendi ve bir kız çocuğu sahibi oldu.

Aw162140 10

Karateye İlgi Nasıl Başladı?

Furucu, oda arkadaşı olan karate antrenörü Enis Özkan'ın tavsiyesi üzerine Para Karateye ilgi göstermeye başladı. Özkan'ın yanı sıra, antrenör Çiçek Yolcu ve fizyoterapist Nurcan Yıldırım'ın desteğiyle kısa sürede büyük başarılar elde etti. Furucu, Ankara'da düzenlenen Türkiye Büyükler-Para Karate-Veteranlar-İşitme Engelliler Karate Şampiyonası'na katılarak dikkatleri üzerine çekti.

Aw162140 01

Türkiye 2.'si Oldu ve Umudu Artırdı

Katıldığı tüm müsabakalarda başarı elde eden Furucu, Türkiye'de ikinci olarak engelli bireylere umut oldu. Döndüğünde, mesai arkadaşları tarafından sürpriz bir kutlama ile karşılandı. Adana Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Ali Tanju Altunsu, Furucu'ya çiçek takdim ederek desteklerini gösterdi.

Aw162140 05

Hedef Dünya Şampiyonluğu

İhlas Haber Ajansı'na konuşan Furucu, artık hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu belirtti. Antrenörü Özkan ise Furucu'daki potansiyeli fark ederek onu Para Karateye yönlendirdiğini ifade etti. Furucu, "Engeller zihnimizdedir" diyerek başaramayacakları bir şey olmadığını vurguladı.

Aw162140 03

Moral ve Motivasyonun Önemi

Engellilere moral ve motivasyonlarını kaybetmemeleri konusunda çağrıda bulunan Furucu, "Engelleri aşmak için kendimize güvenmeliyiz. Sorunlarımız olsa da pes etmeden mücadele etmeliyiz" dedi.

Daha Fazla Çalışma Kararı

Antrenör Özkan, Furucu'nun başarısında önemli bir rol oynadığını belirterek uluslararası arenada da başarı elde etmek için daha fazla çalışacaklarını dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Oruç tutarken susuzluğa çare bulundu! Sahurda susatmayan tarifler

Oruç tutarken susuzluğa çare bulundu! Sahurda susatmayan tarifler