Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor Antalyasporlu Sagiv Jehezkel affedildi mi?

Antalyasporlu Sagiv Jehezkel affedildi mi?

Antalyaspor'da, Trabzonspor maçında yaptığı gol sevinci sonrası tepki çeken ve kadro dışı bırakılan Sagiv Jehezkel, TFF'ye bildirilen kadroda yer aldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalyasporlu Sagiv Jehezkel affedildi mi?
KAYNAK: Haber Merkezi

Antalyasporlu futbolcu Sagiv Jehezkel, Trabzonspor maçında attığı golün ardından bileğindeki yazıyı göstererek İsrail'in Gazze işgaline destek vermişti. Bu olay sonrası büyük tepki çeken Jehezkel, Antalyaspor tarafından kadro dışı bırakılmış ve sözleşmesinin feshedileceği açıklanmıştı. Yaptığı hareket nedeniyle açılan soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Jehezkel, savcılıktan serbest bırakıldı ve özel uçakla ülkesine dönmüştü.

Antalyasporlu Sagiv Jehezkel affedildi mi?

Gol Sevincinin Anlamı

Jehezkel’in attığı golden sonra gösterdiği mesajda '100 days… 7.10…' yazıyordu. Bu mesaj, Hamas’ın 7 Ekim’de yaptığı saldırı ve üzerinden geçen 100 günü belirtiyor. Bu durum, Jehezkel’in kadro dışı bırakılmasına neden olan faktörlerden biri oldu.

Gözaltına Alınma

Antalyaspor, Sagiv Jehezkel’in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verildiğini ve sözleşmesinin feshedileceğini duyurdu. Olayla ilgili yeni gelişme yaşandı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçunu işlediği gerekçesiyle soruşturma başlatılan Jehezkel gözaltına alındı.

Yönetim Kurulu Cezasını Kesti

Antalyaspor'dan yapılan açıklamada, 'Bugün Trabzonspor ile oynadığımız karşılaşmanın 68’inci dakikasında attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel’in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir. Yönetim Kurulumuz, sonunda şampiyonluk ya da kupa bile olsa, ülkemizin hassasiyetlerine karşı davranışlarda bulunulmasına asla müsaade etmeyecektir' ifadeleri yer aldı.

Başkan Açıklama Yaptı

Konuyla ilgili açıklama yapan Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe,'Fotoğrafı gördüm. Milli değerlerimiz her şeyin üstündedir. Futbolcu bize ne kadar kazandırırsa kazandırsın. Savunmasını alacağız ve büyük olasılıkla kadro dışı bırakacağız. Savunmasının ardından sözleşmesini de feshederek takımla yollarını ayıracağız' dedi.

Soruşturma Başlatıldı

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlattığını duyurdu. Türkiye Futbol Federasyonu da yaptığı açıklamada soruşturma başlatıldığını belirtti.

Daha Önce de Kadro Dışı Kaldı

Yaptığı gol sevinci sosyal medyada gündem olan ve eleştiri alan Jehezkel daha önce de Filistin saygı duruşunu reddettiği için kadroya alınmamıştı.

İfadesi ortaya çıktı

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Jehezkel, tercüman aracılığıyla ifade verdi. Jehezkel'in ifadesinde, 'Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Ve sonuçta İsrail askerleri de var Gazze'de esir düşmüş durumda. Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim. Politikayla işi olmayan birisiyim. Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım. Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı' dediği öğrenildi.

Sagiv Jehezkel, emniyetteki işlemlerinin ardından öğle saatlerinde adliyeye sevk edilecek.

Antalyasporlu Sagiv Jehezkel affedildi mi?

Serbest bırakıldı

Jehezkel, bugün sabah saatlerinde Antalya Emniyet’indeki işlemlerin ardından Güvenlik Şube Ekipleri tarafından Terörle Mücadele Savcılığında ifadesi alınmak üzere Antalya Adliyesi'ne getirildi.

Yaklaşık 45 dakika savcılıkta tercüman aracılığıyla ifade veren Jehezkel, serbest bırakıldı. Özel uçakla ülkesine döndü.

Sagiv Jehezkel TFF Bildirilen Kadroda

Ancak son dakika gelişmesinde Antalyaspor, Sagiv Jehezkel'i TFF'ye bildirilen kadroda yer aldı. 

Antalyasporlu Sagiv Jehezkel affedildi mi?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sokak Köpeklerine Tüfekle Saldıran Şahıs Yakalandı!

Sokak Köpeklerine Tüfekle Saldıran Şahıs Yakalandı!