Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor Alex Ferguson geri mi dönüyor?

Alex Ferguson geri mi dönüyor?

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United'da büyük değişim yaşanıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alex Ferguson geri mi dönüyor?
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Manchester United, uzun süredir devam eden satış sürecinin ilk aşamasını tamamlamak üzere. Kulübün sahibi Glazer ailesi, geçtiğimiz yıl takımı satışa çıkardığını ve yeni yatırımcılar için fırsatları değerlendirebileceklerini açıklamıştı. İngiliz iş insanı Jim Ratcliffe, kulübün yüzde 25’lik hissesi için anlaşma sağladı ve bu anlaşmanın kısa süre içinde duyurulması bekleniyor. Ratcliffe, kulübe ortak olduktan sonra futbol bölümünü yönetecek. 

Alex Ferguson geri dönüyor

Jim Ratcliffe, kulübün efsanesi Sir Alex Ferguson'ın yeni yönetime danışmanlık vermesini istiyor. Ferguson'ın takımla ilgili tavsiyelerde bulunacağı ve kulübün yeniden eski günlerine dönmesi için çalışacağı ifade ediliyor.

Telegraph'ta yer alan haberde Ratcliffe'in yeni bir sportif direktörler anlaşma istediği ve takımın yönetimi konusunda Alex Ferguson'dan tavsiyeler alacağı kaydedildi.

Ratcliffe, sportif direktörlük görevi için de 6 aday belirledi. Bu adaylar arasında Premier Lig ekiplerinden Crystal Palace'ın sportif direktörü Dougie Freedman, Tottenham'ın eski yöneticilerinden Paul Mitchell, Atalanta'dan Lee Congerton, Milan'ın efsanei Paolo Maldini ve Ricky Massara'yla birlikte Atletico Madrid'den Andrea Berta yer alıyor.

Jim Ratcliffe kimdir?

Sir James Arthur Ratcliffe 18 Ekim 1952, İngiliz bir milyarder, kimya mühendisi ve iş adamıdır. Ratcliffe, 1998 yılında kurduğu INEOS kimya grubunun başkanı ve CEO’sudur. Şirketin 2021 yılında 65 milyar dolarlık bir cirosu olduğu tahmin edilmektedir.Ratcliffe, halka açık bir profil sahibi olmayıp, bir zamanlar The Sunday Times tarafından “kamuoyundan kaçınan” olarak nitelendirilmiştir. Mayıs 2018’de Ratcliffe, 21.05 milyar sterlinlik net servetiyle Birleşik Krallık’taki en zengin kişi oldu. Mayıs 2023 itibarıyla Sunday Times Rich List 2023, net servetini 29.688 milyar sterlin olarak tahmin etmiştir, bu da onu Birleşik Krallık’taki ikinci en zengin kişi yapmaktadır. Eylül 2020’de Ratcliffe, vergi ikametgahını Hampshire’dan Monako’ya resmen değiştirdi, bu da ona tahmini 4 milyar sterlinlik bir vergi tasarrufu sağladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş' ta harika bir hava var

Beşiktaş' ta harika bir hava var