Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset Yeşil Sol Parti’nin yeni ismi açıklandı

Yeşil Sol Parti’nin yeni ismi açıklandı

Yeşil Sol Parti MYK toplantısı bugün gerçekleştiriliyor. Yeşil Sol Parti’nin yeni isminin "Demokratik Halklar Partisi" olduğu bilgisi paylaşıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeşil Sol Parti’nin yeni ismi açıklandı
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Yeşil Sol Parti, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında adını değiştirme kararı aldı. Partinin yeni adı "Demokratik Halklar Partisi" olarak belirlendi.

Bugün gerçekleşen Yeşil Sol Parti MYK toplantısında, parti isminin "Demokratik Halklar Partisi" olarak değiştirilmesi kararı alındı. Bu karar, 11 Eylül'de gerçekleşen konferansta çeşitli öneriler arasından seçildi.

Daha önce öne çıkan bazı öneriler arasında şunlar bulunuyordu: Demokratik Halklar Partisi (DHP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), Halkların Eşitlik Partisi (HEP), Özgür Toplum Partisi (ÖTP), Özgür Yaşam Partisi (ÖYP), Yeni Yaşam Partisi (YYP).

Yeşil Sol Parti, önceki adıyla seçime giremediği 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) olarak seçime katıldı. Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 62 milletvekiline sahip. Ancak Yeşil Sol Parti'den henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Halkalı Güneş tutulması ABD'den görüldü

Halkalı Güneş tutulması ABD'den görüldü