Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset “Yeni bir başlangıç yapacağız”

“Yeni bir başlangıç yapacağız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te 18 Ocak’ta Güneydoğu Hemşeri Buluşması’na katıldı. Kılıçdaroğlu, “Sandıklar gelecek, 14 Mayıs’ta seçim olacak. Sandığa gideceğiz, Allah’ın izniyle hep beraber yeni bir başlangıç yapacağız” dedi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Yeni bir başlangıç yapacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te halk oyunları ile karşılandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra Güneydoğu Hemşeri Buluşması’nda katıldı ve CHP’ye yeni üye olan 1278 kişiyi temsilen 15 kişiye rozet taktı.

“TEK YÜZÜĞÜ OLAN SARAYLARDA OTURUYOR”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu buluşmada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Değerli kardeşlerim, beni dikkatle dinlemenizi isterim. Evet, ülkemizin pek çok sorunu var, evet dertlerimiz var. Ama bu sorunları çözmek bizim elimizde. Sorunları çözecek kişileri iktidara taşıdığımız zaman, çözülmeyecek hiçbir sorun kalmaz. Bu işin sırrı nedir? Bu işin sırrı şudur. İktidar sahipleri, yani iktidara taşıdığınız kişiler, iktidardayken mal varlığı edinmezse yani zenginleşmezse, o zaman halka hizmet ediyor demektir. Ama iktidar sahipleri iktidar olduktan sonra zenginleşirse, mal mülk sahibi olursa; kendi malını mülkünü korur, vatandaşı korumaz. İşin sırrı budur. O nedenle geçmişte, ‘Benim tek bir yüzüğüm var, başka bir şeyim yok’ diyenler; bugün Saray’larda oturuyorsa, şu soruyu kendinize soracaksınız: Nasıl oluyor da tek yüzük sahibi olanlar bugün Saray’larda oturuyorlar.”

52635661723_267ee20040_o

“ALIŞKANLIKLARIMIZI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ”

“Eğer hepimiz sağduyulu düşünürsek, sandığa giderken elimizi vicdanımıza koyarsak ve oyumuzu adalet için, hak için, hukuk için kullanırsak; evlatlarımızı düşünürsek, komşumuzu düşünürsek, işsiz evladımızı düşünürsek oyumuzun rengini değiştirmek zorundayız. Eski alışkanlıklarımızı bir tarafa bırakmak zorundayız. Evet, dört tarafımız ateş çemberi. Farkındayız hepimiz. Bu güzel ülkede hep beraber huzur içinde yaşamak varken niye kavga ediyoruz? Allah aşkına bana söyler misiniz, biz neden insanların kimlikleri üzerinden siyaset yapıyoruz, biz neden insanların inançları üzerinden siyaset yapıyoruz, biz neden insanların yaşam tarzı üzerinden siyaset yapıyoruz? Bunları bir tarafa bırakalım. Allah’ın yarattığı en değerli varlık insandır. İnsana saygı göstermemiz lazım. İnsanın kimliğine, insanın inancına, insanın yaşam tarzına saygı göstermemiz lazım. Hiçbirimiz anne, babamızı seçme hakkına sahip değiliz. Ama annemizle, babamızla gurur duyarız, o zaman kimlik siyasetin konusu olmaz. Allah ile kul arasına kimse giremez; inanç siyaset konusu olmaz, kimin inançlı, kimin inançsız olduğunu sadece yüce yaradan bilir başka kimse bilmez. O zaman insanların inançları üzerinden neden siyaset yapılıyor? İnsanların yaşam tarzı üzerinden neden siyaset yapılıyor?”

“ADALET İÇİN YÜRÜDÜM KEYFİNE DEĞİL”

“Bir şey daha söyleyeyim. Elektrik faturasını ödemedi diye elektriği kesilenler var. Bir kişi değil, beş kişi değil yüzbinlerce hanenin elektriği kesildi. Su parasını ödeyemediği için suyu kesilenler var, yüzbinlerce aile. Doğalgaz faturasını ödeyemedi diye doğalgazı kesilip kışın ortasında soğuğa terk edilen yüzbinlerce aile var. Bunların hakkı ne oluyor, bunların hukuku ne oluyor? Adaletse bu adalet nerede? Bir insanı, bir aileyi, bir çocuğu susuz bırakmak nedir? Kışın ortasında evde soğuğa terk etmek nedir? Elektriğini kesmek nedir? Eğer bu adaletsizlikse hepinizin adaletsizliğe karşı çıkması lazım. Adalet için 450 kilometre yürüdüysem bu ülkede adalet gelsin diye yürüdüm, keyfime yürümedim.”

52634663357_083856b716_o

 “SANDIĞA GİDECEĞİZ; TÜRKİYE’Yİ BÜYÜTECEĞİZ”

“Yine en baştan söyleyeyim. İktidar sahipleri iktidar olduklarında zenginleşiyorlarsa bilin ki onlar halk için değil kendileri için çalışıyorlardır. Dolayısıyla halka sahip çıkmazlar, kendi malvarlıklarına sahip çıkarlar. Bu bağlamda hepiniz siyasete atılan kişi zenginleşiyorsa onu siyaset arenasının dışında bırakın, o siyasete girmesin. Onlar haksız yere zenginleşiyorlar. Haksız zenginleşmek birinin hakkını ve hukukunu çalmak demektir. Çalmaya izin vermeyelim. Sandıklar gelecek, 14 Mayıs’ta seçim olacak. Sandığa gideceğiz, Allah’ın izniyle hep beraber yeni bir başlangıç yapacağız. Güzel bir başlangıç yapacağız. Türkiye’yi büyüteceğiz.”

Haber Merkezi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BİR ANLIK DALGINLIK PAHALIYA PATLADI

BİR ANLIK DALGINLIK PAHALIYA PATLADI