Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset TİP’ten Erkan Baş açıklaması: Böyle bir beyanatı bulunmamaktadır

TİP’ten Erkan Baş açıklaması: Böyle bir beyanatı bulunmamaktadır

Türkiye İşçi Partisi (TİP), parti lideri Erkan Baş’ın Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adaylığından çekilirse kendisinin de milletvekili adaylığından çekileceği yönünde bir söylemi olduğu iddialarını yalanladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TİP’ten Erkan Baş açıklaması: Böyle bir beyanatı bulunmamaktadır

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesi üzerine, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ın daha önce katıldığı bir canlı yayında Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi durumunda kendisinin de milletvekili adaylığından çekileceğine dair söylemleri olduğu yönünde iddialar gündeme geldi.

İddiaların ardından Türkiye İşçi Partisi yaptığı yazılı açıklamayla bu iddiaları yalanladı. Baş’ın böyle bir beyanatı bulunmadığını iddia eden parti; bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Erkan Baş’ın 5 Mayıs 2023 tarihinde katıldığı televizyon programında konuya ilişkin kullandığı ifadelerin tamamı şu şekilde:

“Biz milletvekilliğini bir görev, bir sorumluluk olarak değerlendiriyoruz. Kişisel bir dert değil ki bizim açımızdan milletvekilliği meselesi. (Muharrem İnce’nin) Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi için koşulu Erkan Baş’ın milletvekili adayı olmaması ise buyursun hemen çekilsin. Yeter ki bu ülkeyi bir an önce o karanlık sürece son verecek bir yere taşıyalım. Çok istiyorsa buyursun gelsinler kendisi çekiliyorsa ben de çekilirim bir problem yok bizim açımızdan. Ama bizim çekilmemiz onların bir şey kazanması anlamına gelmiyor. 3. bölgede biz komple seçimden çekilsek, hepimiz İnce'ye versek, hatta bütün partiler Memleket Partisi’ne oy verse hiçbir şey değişmeyecek.”

SÜLEYMAN GEZİCİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan’dan Dokuma özeleştirisi

Bakan’dan Dokuma özeleştirisi