Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Tabela partisi değil memleketin partisiyiz

Tabela partisi değil memleketin partisiyiz

Memleket Partisi Antalya İl Başkanlığı yönetimi, Antalyalı gazeteciler ile buluştu. Yerel seçimlere yönelik soruların cevaplandığı toplantıda İl Başkanı Soykan Bayraktar, “Biz tabela partisi değil memleketin partisiyiz” dedi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tabela partisi değil memleketin partisiyiz

Memleket Partisi Antalya İl Başkanlığı yönetimi, Antalyalı gazeteciler ile buluştu. Yerel seçimlere yönelik soruların cevaplandığı toplantıda İl Başkanı Soykan Bayraktar, “Biz tabela partisi değil memleketin partisiyiz” dedi.

Basın toplantısına Memleket Partisi Antalya İl Başkanı Soykan Bayraktar, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hasan Buğra Meyvecioğlu, İl Sekreteri Ayhan Yanık, Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Eyüp Sabri Kayaokay, Gençlik Politikaları ve Üniversitelerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Emre Aksoy, İl Disiplin Kurulu Başkanı Haluk Günaydın, İl Saymanı Aykut Özbey, İl Eğitim Sekreteri Kadir Usta, Basın Sözcüsü Serap Kök katıldı. Toplantıda gazetecileri sorularını yanıtlayan Başkan Soykan Bayraktar, yerel seçim hakkına değerlendirmelerde bulundu.

DSC_0126-2

ENVER APUTKAN GÖRÜŞMESİ

Memleket Partisi Antalya İl Başkanı Soykan Bayraktar, Enver Aputkan ile görüşmesi ile ilgili, “Kendisi ile sohbet ettik düşüncelerimizi paylaştık. Bu görüşme resmi bir kurumda sohbet esnasında gerçekleşti. Bizim ürettiğimiz siyaset şeffaf bir siyaset bunun dışında başka bir görüşme gerçekleştirilmedi. Serik’ te başarılı bir belediye başkanı. Biz de parti olarak çalışmalarını başarılı bulduğumuz için ziyaret ettik. Türkiye siyasetinde tam anlamı ile taşlar oturmamışken, partiler arası çalışmalar daha tam olarak yenini bulmamışken biz başkanımızla partiye geçiş konusu ile ilgili herhangi bir görüşme gerçekleştirmedik” dedi.

DSC_0146-1

“ANTALYA DÖNÜŞMELİ”

Örgütlenme çalışmaları ile ilgili konuşan Bayraktar, “Bizim yönetim kurulumuza da baktığınız zaman mimar arkadaşımız var kendisi Doğal Afet ve Kent Politikalarından sorumlu İl Başkan Yardımcımız. Bunun üzerine uzmanlığı var ve politika üretiyor, biz kentin sorunlarını biliyoruz. Baktığınız zaman Antalya, birinci öncelikli bir deprem bölgesi değil ama kentteki bina stoku eski bir yapı stokuna sahip. Dönüşmesi gereken bir kent ve bunu yaparken doğayı, çevreyi, iklimi koruyarak projeler geliştirmek gerekiyor. Kentin faydasına işler yapmak gerekiyor” dedi. Başkan Bayraktar, “Seçim süreci çerçevesinde belediye başkanlarıyla bizim temaslarımız oldu, görüşmeler yaptık. Hizmetin şartı olacağını zannetmiyorum. Doğru kişi doğru yerde hizmet etmek amacıyla gelmişse bunun şartı olmaması gerekiyor, bu kentin yararına bir şey” diye konuştu.. 

ALİ SAZAN İSMİ KONUŞULUYOR

Bayraktar, bu sürecin son ana kadar devam edeceğini ve doğru bilgileri halka iletmek için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Manavgat'ta önceki ilçe başkanı Ali Sazan'ın, belediye başkan aday adaylığına yönelik değerlendirmelerini önemli bulduklarını ifade etti. Bayraktar, “Konuyu bir neticeye vardırmadık. Bu seçim son ana kadar devam edecek bir seçim. Son ana kadar biz masada olmalıyız. Doğruyu son ana kadar her insana anlatmalıyız. Manavgat’ta Ali Sazan başkanım Manavgat adına ilçe başkanlığı döneminde çok iyi hizmetler vermiş bir başkan. Şimdi de Belediye Başkan aday adaylığı söz konusu” dedi.

DSC_0150

“BİR OYUN DEĞERİNİ İNSANLARA ANLATMALIYIZ”

Bayraktar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ittifak kelimesini kullanmamasını ve siyasetin bakış açısının değiştiğini belirtti. Siyasi birlikteliklerle çalışmaların yürütüleceğini öne sürerek, adayların seçilme sürecinde akıl, ahlak, adalet ve bilim koşullarıyla hareket etmelerini önerdi. Bayraktar, “Biz şunu öneriyoruz. Adaylar çıkacaksa akıl, ahlak, adalet bilim koşullarıyla yola çıkmalı, bu kent yönetilecekse de bu koşullarla yönetilmelidir. Biz bunları öneriyoruz. Karşımdaki bütün siyasi partilere baktığım zaman hepsini bir matematik içerisinde incelemeye çalışıyorum. Siyasetçi bu devletin bir memurudur. Hiçbir siyasetçi toplumun sahibi değildir. Bugün benim bir il başkanlığı kimliğim olabilir ama benim bir vatandaş kimliğimde var ve benim bir oy hakkım var. Bunun ne kadar değerli olduğunu insanlara anlatmalıyız. Bu oy sandığı sadece öylesine atılacak bir şey değil” dedi.

“VATANDAŞ İNSANI REZİLDE EDER VEZİRDE”

Soykan Bayraktar, Memleket Partisi'nin Türkiye siyasetine yön verebilecek potansiyele sahip bir parti olduğunu belirtti. Partinin temiz geçmişi ve seçmen yapısının sol ve sağ görüşlüleri birleştirebilecek kapasitede olduğunu savundu. Ayrıca, partilerinin tabela partisi olmadığını vurgulayarak, zamanla daha da güçleneceklerini ifade etti. Memleket Partisi'nin genel merkeze kayıtlı Antalya üye sayısının 5 bin 400 olduğunu belirten Bayraktar, partilerinin siyasetten silinecek bir parti olmadığını ve her türlü seçime aday olacaklarını söyledi. Aday belirleme süreci için zamanlarının olduğunu ancak güçleneceklerini ifade etti. Bayraktar, “Memleket Partisi kendi adıyla yaşadığı müddetçe her türlü seçime aday bir partidir. Biz bir tabela partisi değiliz. İmkânsızlıklarımızın olması bazı sorunların yaşanması bu partinin bir tabela partisi olduğunu göstermez aksine bugün hazine yardımı alan bazı partiler yaşadıklarından dolayı tabela partisi olabilirler. Bunun ayrımını iyi yapmak lazım. Vatandaş rezil de eder vezir de eder. Memleket Partisi kendi adıyla yaşadığı müddetçe ittifak yapmazsa aday çıkarmak için elinden geleni yapacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

DSC_0162-1

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Antalya’da

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Antalya’da