Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset "Siyasette eşit temsiliyet istiyoruz"

"Siyasette eşit temsiliyet istiyoruz"

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Başkanı Meral Güler 14 Mayıs seçim sürecinde siyasette kadınların eşit temsiliyet hakkına sahip olması adına basın açıklaması gerçekleştirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
"Siyasette eşit temsiliyet istiyoruz"

Başkan Güler “Bizler siyasette eşit temsiliyet istiyoruz. Cinsiyet ayrımına dayalı bakış açısı oluşmaması için mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Siyasette cinsiyet ayrımının oluşmaması için mücadelelerinin süreceğini belirten Başkan Güler “ Ülkemiz için hayati önem taşıyan 14 Mayıs Seçim sürecinde erkek politikacılar ile kadın politikacılar arasında cinsiyet ayrımına dayalı farklı bir bakış açısının oluşmaması için verdiğimiz mücadelenin olumlu sonuçlarını görmek istiyoruz. Siyasette erkek egemenliğini kırmak ve kadınların eşit siyasal temsilini sağlamak için uzun süredir dile getirdiğimiz kota ve fermuar sistemi gibi mekanizmaların uygulanması kaçınılmaz bir hal almıştır” dedi.

KADINLAR SİYASETTE EŞİT HAKKA SAHİP OLMALI

d2b8a1e1-acce-45db-9b9f-4e77634b5d23

‘Uzun yıllardan bu yana siyasete hakim olan “eril” zihniyetin egemenliğini kırmanın tek yolu kadınların siyasal karar süreçlerine katılmalıdır’ diyen Başkan Güler şunları söyledi:  “Tüm siyasi partiler milletvekilleri adaylarını belirlerken, kadınların eşit siyasal temsilinin sağlanmasını en temel demokrasi meselesi olarak görmeli, seçmen tercihleri hakkında ülkemizde son yıllarda yapılan araştırmalarda seçmenlerin çoğunluğunun kadın siyasetçi görmeye hazır ve istekli oldukları gerçeğini dikkate almalı ve kadınların eşit siyasal temsilini sağlayacak gerçekçi ve samimi bir siyasal iradeyi ortaya koymalıdır.

Uzun yıllardan bu yana siyasete hakim olan “eril” zihniyetin egemenliğini kırmanın tek yolu kadınların siyasal karar süreçlerine katılmasının yolunu açmaktır. Dileğimiz ve talebimiz siyasal partilerin milletvekili aday listelerinin belirlenmesinde, öncelikli olarak toplumsal cinsiyet eşitliğini dikkate alarak kadınların eşit temsilini sağlamaya özen göstermeleridir”

BUSE YEŞİL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş’tan VAR çıkışı

Beşiktaş’tan VAR çıkışı