Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan iğrenç 'TSK Gazze'ye gitsin' teklifi!

Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan iğrenç 'TSK Gazze'ye gitsin' teklifi!

Cumhur İttifakı'nın bir parçası olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Gazze'ye 1 yıl süreyle gönderilmesi teklifini içeren bir dilekçe Meclise sundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan iğrenç 'TSK Gazze'ye gitsin' teklifi!
MUHABİR: Kamer Durdu

İsrail-Filistin savaşının ülkemizdeki yankıları devam ediyor. Büyükelçilik önlerinde düzenlenen eylemlerin ardından Devlet Bahçeli'nin İsrail'e yönelik tehditkar açıklamalarının ardından AKP'nin düzenlediği Büyük Filistin mitingi sonrasında YRP Lideri Fatih Erbakan, gündemi sarsacak bir teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sundu.

Sunulan teklifte, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 1 yıl süreyle Gazze'de görev alması talep edildi. Dilekçede şu ifadeler yer aldı: "Türkiye Büyük Millet Meclisi Bakanlığı'na, Yıllarca abluka altında yaşayan Gazze'deki Filistin halkının, silahlı çatışmalar nedeniyle maruz kaldığı zorlukların hafifletilmesi amacıyla, Türkiye ve dünya genelinden sağlanan insani yardımların, Türk Kızılayı, Filistin Kızılayı ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi işbirliği ile doğrudan mağdur ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için gerekli olan, karada güvenli bölgeler ve denizde güvenlik koridorlarının oluşturulması amacıyla, Anayasa'nın 92'nci maddesi uyarınca, hudut, kapsam ve süresi Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının bir yıl süreyle Gazze'de görevlendirilmesine karar verilmesi talep edilmektedir. Saygılarımızla arz ederiz."

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Gazze'de insani yardım operasyonlarına katılmasını öngörüyor ve Türk hükümetine bu yönde adım atma çağrısında bulunuyor. Meclis tarafından nasıl bir karşılık bulacağı merakla bekleniyor.

ekran-goruntusu-2023-11-02-111712

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Palet Üretim Tesisinde Yangın Paniği

Antalya’da Palet Üretim Tesisinde Yangın Paniği