Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Özel'den Sosyalist Enternasyonal Üyelerine Gazze mektubu

Özel'den Sosyalist Enternasyonal Üyelerine Gazze mektubu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal üyesi siyasi parti liderlerine Gazze'deki insanlık dramına dikkat çeken bir mektup gönderdi. Mektubunda, "İsrail’in sivillere yönelik saldırılarını durdurmak için somut tedbirler alınması ve kalıcı bir ateşkes için acil çağrıda bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özel'den Sosyalist Enternasyonal Üyelerine Gazze mektubu
KAYNAK: ANKA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal üyesi siyasi parti liderlerine Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla bir mektup gönderdi.

Mektubunda, Gazze'de yaşanan acil duruma çözüm bulunması ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması için uluslararası toplumun inisiyatif alması çağrısında bulunan Özel, "Uluslararası hukuk ihlal edilmektedir. İsrail'in sivillere yönelik saldırılarını durdurmak için yerleşik ilkelere bağlı kalmaya ve somut tedbirler almaya çağırıyor, kalıcı bir ateşkesin tesis edilmesi için acil çağrıda bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

DÜNYADAKİ SİYASİ AKRABALARIMIZA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal üyesi siyasi parti liderlerine gönderdiği mektuba ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Gazze’de bir insanlık suçu işleniyor. Bu insanlık suçunun önüne geçmek, bu katliamları durdurmak için dünyadaki siyasi akrabalarımıza büyük bir görev düşüyor. Savaşın durdurulması için sosyal demokratlar ve sosyalistler daha etkin inisiyatif almalılar. Avrupa’dan, Latin Amerika’dan, Orta Doğu’dan siyasi partilere gönderdiğim mektupla, Sosyalist Enternasyonal üyesi parti liderlerine, başkenti Doğu Kudüs olan 1967 sınırlarında bağımsız bir Filistin Devleti’nin tanınması da dahil harekete geçme çağrısında bulundum. Sivil ölümlerin, çocuk ölümlerinin durdurulması, hastanelerin, mülteci kamplarının bombalanmasına son verilmesi gerekiyor. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdoğan kira zammına şaşkın! İnsaf ya olacak şey değil

Erdoğan kira zammına şaşkın! İnsaf ya olacak şey değil