Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Oluç iktidara ateş püskürdü: Bıyıklı yatırımcı kazanacak

Oluç iktidara ateş püskürdü: Bıyıklı yatırımcı kazanacak

DEM Parti Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, iktidarın kripto varlık kazançlarından vergi alınmamasını büyük adaletsizlik olarak yorumladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Oluç iktidara ateş püskürdü: Bıyıklı yatırımcı kazanacak
MUHABİR: Kardelen Özdemir

DEM Parti Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, iktidarın kripto varlık kazançlarından vergi alınmamasını büyük adaletsizlik olarak yorumladı. Sözleriyle iktidarı hedef alan Oluç, "Emekçiler söz konusu olunca, her kuruşun vergisi alınıyor. Ama sermayeye vergi muafiyeti, istisnası ve vergi afları sağlamaktan hiç geri durmuyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

DEM Parti Antalya Milletvekili Saruhan Oluç açıklaması şu şekilde;

"Burada biliyorsunuz çok büyük kazançlar elde ediliyor ve bu büyük kazançlar bu teklife göre vergilendirilmiyor. Kripto para piyasası büyük kazançların mümkün olduğu bir piyasa, emekçilerin en küçük kazançlarının dahi stopaj usulüyle kaynakta vergilendirildiği, vergi yükünün yoksulların sırtında olduğu bir vergi sistemimiz var, adaletsiz bir vergi sistemimiz var. Büyük kazanç sağlayanları vergiden muaf tutmak vergileme politikası açısından asla adil bir yaklaşım değildir. Burada bunu bir kez daha görüyoruz.

SADECE KÜÇÜK YATIRIMCILARIN PAZARI DEĞİL

Bu piyasa sadece küçük yatırımcıların değil çünkü milyon dolarlık işlemler yapan yatırımcıların da olduğu bir alandır. Bu sebeple belli bir sınırın meblağın altında işlem yapan küçük yatırımcıların vergiden muaf tutulması doğrudur. Ancak kripto varlık piyasalarındaki büyük kazanç sahiplerinin vergisiz gelir elde etmelerinin önüne geçilmelidir. Bunu bir kez daha vurguluyoruz. Bu haliyle kanun teklifi adil vergilendirme mantığına tamamen aykırıdır. Bu durum servet transferini ve gelir dağılımı adaletsizliğini tetikleyecektir. Hele hele dolaylı vergi adaletsizliğinin çok yüksek düzeyde olduğu ve ücretli çalışanların maaş ve ücretlerinden vergilerin kaynağında kesildiği gerçeği ortadayken, Evini kiraya verenlerin gelir vergisi ödemek zorunda olduğu açıkken bu vergisiz kazanç haksız kazançtır ve kabul edilemez. Bankada mevduatı olanın vergi stopaj üzerinden vergi ödediği bir ülkede yaşıyoruz ama bu haksız kazançlar vergilendirilmemiş oluyor. Neden? Bunun bir cevabı var mı? Var. Iktidarın anlayışı çok açık.

BIYIKLI YATIRIMCI KAZANACAK

Türkiye'yi bu alanda yabancılar için azip bir yer haline getirelim. Sıcak para olarak dolarlar gelsin diye bakıyor. Yani bu arada birilerinin cebi yine doldurulacak. Ama bunlardan vergi alınmayacak. Yabancı yatırımcılara büyük imkanlar sağlanacak. Bıyıklı yatırımcılara da elbette bu imkanlar sağlanmış olacak. Kripto varlıklardan vergi almamanın yaratacağı sonuç da haksız kazanç. Yani bir tür haksız kazanç iktidarı oldunuz. haksız kazanç sağlamak için bu akdar çabalıyorsunuz ama söz konusu asgari ücreti zammı olunca kalıyorsunuz. Emekçiler söz konusu olunca, her kuruşun vergisi alınıyor. Ama sermayeye vergi muafiyeti, istisnası ve vergi afları sağlamaktan hiç geri durmuyorsunuz "

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'yı dedikodu birbirine kattı! Saldırı büyüdü

Adana'yı dedikodu birbirine kattı! Saldırı büyüdü