Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Numan Kurtulmuş Olağanüstü Toplantı Çağrısını Reddetti: Mümkün Değil

Numan Kurtulmuş Olağanüstü Toplantı Çağrısını Reddetti: Mümkün Değil

TBMM Başkanı Kurtulmuş, CHP'nin Olağanüstü Toplantı Çağrısını Reddetti: 'Anayasa ve İçtüzüğe Göre Mümkün Değil'

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Numan Kurtulmuş Olağanüstü Toplantı Çağrısını Reddetti: Mümkün Değil
KAYNAK: Haber Merkezi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin TİP Hatay milletvekili Can Atalay'ı tahliye etmemesi üzerine olağanüstü toplantı çağrısı yapması üzerine reddetti. Kurtulmuş, "Hukuken çalışmalarını sürdürdüğü bir dönemde TBMM Başkanının doğrudan veya istem üzerine TBMM'yi toplantıya çağırması, Anayasa ve İçtüzüğe göre mümkün değildir" diyerek yanıt verdi.

Talep Reddedildi

CHP, Atalay'ın Anayasa Mahkemesi kararına rağmen tahliye edilmemesi konusunda genel görüşme yapılması talebiyle TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplanması için başvuru yapmıştı. Ancak TBMM Başkanı Kurtulmuş, içtüzük ve anayasa hükümlerine dayanarak bu talebi reddetti.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Atalay'ın tahliyesi talebini reddederek vekilliğinin düşürülmesi için TBMM'ye yazı gönderdi. Bunun üzerine CHP, Meclis'in olağanüstü toplanması çağrısında bulundu. Ancak Kurtulmuş, bu çağrıyı reddederek, Genel Kurul'un daha önce alınan bir karar uyarınca 16 Ocak 2024 tarihinde toplanacağını belirtti. Kurtulmuş, 'İçtüzüğün 7. maddesi uyarınca toplantı yapılmasına gerek görülmemiştir' şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tüm Detaylarıyla Togg'un yeni modeli!

Tüm Detaylarıyla Togg'un yeni modeli!