Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset MHP’de tek adaylı kongrelerin takvimi açıklandı

MHP’de tek adaylı kongrelerin takvimi açıklandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanlığı, tarafından düzenlenen toplantıda ilçe kongrelerin takvimi açıklandı.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP’de tek adaylı kongrelerin takvimi açıklandı

Arda KIR / Akdeniz Gerçek

Uzun yıllardır MHP içerisinde uygulanan tek adaylı kongrelerin devam ettiğini ve ortak belirlenen tek aday sisteminin daha verimli olduğunu ifade eden İl Başkanı Onur Temel, “Kongrelerimiz Antalya’ya hayırlı uğurlu olsun” dedi.

MHP Antalya ilçe kongre takvimine yönelik bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya MHP Antalya milletvekilleri Abdurrahman Başkan ve Hilmi Durgun, MKYK Üyesi Mustafa Aksoy, İl Başkanı Onur Temel ile parti yöneticilerinin katıldığı toplantıda İl Başkanı Onur Temel, uzun yıllardır ilçe kongrelerinin tek adaylı olarak yapıldığını belirterek, “Ortak akılla, oturulup tartışılarak tek adayın olduğu kongreler bizim için daha verimli oluyor. Genel Merkezimiz de bunu onaylıyor. Kendi içimizde demokratik bir tutumumuz elbette var. Tek adaylı kongrelerin faydasını çok gördük. Antalya’da 1 milletvekilimiz vardı bu seçimlerde 2 oldu. Şu an Antalya’nın iki ilçesinde vatandaşımıza hizmet ediyoruz bu ilçe sayılarını da arttırmak istiyoruz. Uzun süredir tek adaylı kongrelerimiz devam ediyor, olumlu geri dönüşler var; bunun faydasını çok gördük” dedi.

“YERELDE ÇALIŞIYORUZ”

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan MHP Antalya İl Başkanı Onur Temel, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş savaşındaki tüm şehit ve gazileri minnetle anıyorum. Türk Milliyetçi Hareketi bu noktada hiçbir zaman hayalperest olmamış, milli iradenin dilini doğru kavramış, milletin vermek istediği mesajı almış ve doğru tahlil etmiştir. Bilinmelidir ki Cumhuriyet’ in kuruluşundan itibaren Türkiye coğrafyasında ve gündeminde siyasetin bu anılan toplumsal reflekslere dayanması bir tesadüf değil; bulunulan coğrafya ve tarihsel süreçlerin bir sonucudur. Milliyetçi Hareket Partisi; Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda, Lozan Barış Antlaşması'nın 100. Yıldönümü dolayısıyla “2024'e Doğru, Diyar Diyar Anadolu” temasıyla 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Yerel Seçimlere hazırlık sürecini başlatmış ve gene buna paralel olarak kongre sürecini de başlatmak suretiyle teşkilatlarını yeni bir ivmeyle harekete geçirmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulunca, yeni ilçe ve il kongrelerinin 9 Ağustos 2023 tarihinde başlatılması kararlaştırılmış ve süreç anılan tarihte başlamıştır. Partimiz Antalya İl teşkilatının 1 Eylül 2023 Cuma günü yani yarın Aksu ilçesiyle başlatılacak ilçe kongreleri sürecimiz 9 Eylül 2023 Gazipaşa ilçemizle son bulacak ve devamında süreç şekillenecektir” dedi.

DSC_1017

“TARİHSEL GEÇMİŞE SAHİBİZ”

Başkan Onur Temel, “Kongrelerimiz bizler için bir toy ve şenliktir. Bu anlamda partililerimiz ve delegelerin de katılımıyla; birlik ve bütünlük atmosferi içinde gerçekleştirilecek ve basına açık yapılacaktır.  Partimiz her zaman ve bilhassa kongreler sürecinde takındığı ‘tek ses, tek yürek’ tavrıyla büyük kurultayımıza yürüyecektir. Süreçte bilhassa Genel Merkezimizin belirlediği sürece uyulacak şekilde gerekli tedbirler alınmıştır. Son söz olarak belirtmek isterim ki; Milliyetçi Hareket Partisi  yarım asrı aşan siyasi mücadelesinde bütün varlığını millî bilinçlenme anlayışına, Türkiye’nin güçlenmesine dayandıran bir oluşumdur. Bu anlamda sadece bir parti değil; dinamik bir fikri yapı, tarihsel bir misyon ve iftihar ettiği bir geçmişe de sahiptir. Milliyetçi Hareket Partisi’ni siyasette kalıcı ve tesirli kılan tepeden tırnağa tüm teşkilatlarımızın Genel Merkezimizle kurduğu bu sağlam nizamdır” diye konuştu.

“BASININ SORUNLARINI GİDERECEĞİZ”

Onur Temel’in konuşmalarının ardından basın emekçilerinin sorularına cevap veren MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, “Türkiye genelinde kongrelerimizi 9 Ağustos’ta başlattık. 9 bizim için uğurlu bir rakamdır. Antalya'da ise 1 Eylül'de başlıyoruz, 9 gün sürecek, 9 Eylül'de bitiriyoruz. 9 Eylül aynı zamanda İzmir'imizin de kurtuluş gününe denk geliyor. Yani bizler hiçbir tarihi tesadüf eseri seçmeyiz. Genellikle seçtiğimiz tarihlerin Türkiye açısından ya da memleketimiz, Antalya'mız açısından ve gerçekten önemi vardır. Cumhur İttifakı’mız devam ediyor. İttifakların ve kimin nerede olacağını bilemiyoruz. Alt alta sayılar toplanması ile siyaset yapılmadığını genel seçimlerde gördük.  Seçim sonuçları mesajdır. Seçim sonuçları bize, ‘Size oy veriyoruz ama ülkenin sorunlarını giderin’ mesajı verdi. Bizde bu mesajı aldık ve gece gündüz çalışıyoruz. ‘Adım adım 2023 il il’ ve ‘Adım adım 2023 ilçe ilçe’ gibi programlarımızla 2 yıldır sahada çalışıyoruz. Bize durmak yakışmaz. Yerel seçimler için şunu söyleyebilirim Antalya’ya emek veren tüm basın mensuplarının sorunlarıyla ilgileneceğimizi söylüyorum. Şu an yerel basında gazete ve televizyonları çok zor şartlarda ayakta tuttuğunuzu biliyoruz. Keşke elimizde biraz daha imkan olsa da bu sorunu daha hızlı şekilde çözsek” diye konuştu.

DSC_1023

“SEVE SEVE YAPARIM”

‘İlçe kongrelerinden sonra yapılacak olan İl Başkanlığı’na aday mısınız?’ sorusuna cevap veren Başkan Onur Temel, “Genel Başkanımız  talimatı VE Genel Merkezimizin müsaadeleri olursa bu görevi seve seve yaparım” diye konuştu. 

“İTTİHAD DEĞİLİZ İTTİFAKIZ”

MHP’nin Antalya’da bulunan Korkuteli ve Alanya Belediyeleri’ne ilişkin olarak, ‘AKP’nin Alanya ve Korkuteli ilçe başkanlarının istifa etmesi ve bunun Cumhur İttifakı çatısı altında ne anlama geldiğinin’ sorulması üzerine MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, “Sadece Alanya ve Korkuteli ilçe başkanları değil, Finike ilçe başkanı da istifa etti. Önümüzde bir yerel seçim var. Cumhur İttifakı olarak il girdiğimiz yerel seçim 2019 seçimleri idi. Şu an 2024 yılında yapılacak yerel seçimler ile ilgili verilerimiz var. 19 ilçede bizim olabileceği gibi Cumhur İttifakı paydaşımız AKP’nin de adayları olabilir. Bu demokratik bir süreçtir. Bu durum parti için işleyişten de olabilir. Biz bir ittifakız, ittihad değiliz iç meseleyi bilmiyoruz. Biz genel merkezimizden aldığımız talimat ile Antalya için çalışacağız. Biz farklı çalışıyoruz İttifak ortağımız farklı çalışıyor. 

İLÇE KONGRE TAKVİMİ ŞÖYLE

  • 1 Eylül'de Aksu, Döşemealtı.
  • 2 Eylül'de Muratpaşa, Konyaaltı.
  • 3 Eylül'de Kepez, Kemer.
  • 4 Eylül'de Kaş, Demre.
  • 5 Eylül'de Kumluca, Finike.
  • 6 Eylül'de Akseki, İbradı ve Gündoğmuş.
  • 7 Eylül'de Korkuteli ve Elmalı.
  • 8 Eylül'de Manavgat ve Serik.
  • 9 Eylül'de Alanya ve Gazipaşa.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Prigojin’in ölmeden önceki son görüntüsü ortaya çıktı

Prigojin’in ölmeden önceki son görüntüsü ortaya çıktı