Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Kılıçdaroğlu CHP'den kimin gideceğini açıkladı

Kılıçdaroğlu CHP'den kimin gideceğini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tüzük kurultayı yapılacağını belirterek delege sisteminin kaldırılacağını söylerken partiden kimlerin gönderileceğini açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kılıçdaroğlu CHP'den kimin gideceğini açıkladı
MUHABİR: Süleyman Gezici

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yerel Yönetimler Marmara Bölge Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, CHP'nin kurultayda atmayı planladığı adımları açıkladı.

Kılıçdaroğlu, delege sistemini kaldırarak "Gelsinler üyeler seçsinler" dedi. Ayrıca fermuar sisteminin uygulanacağını ve cinsiyet kotasının yüzde 50 olması gerektiğini belirtti.

Ahlaki ve siyasi meşrutiyetin önemine vurgu yaparak, iktidarın bu ilkelere sahip olmadığı durumda sorunların arttığını ifade etti. Kılıçdaroğlu ayrıca yargı sistemindeki çöküşü eleştirerek, Türkiye'de ilk kez yargı sisteminin çöktüğünü savundu. İstanbul'da görevli bir savcının çürümeyi anlattığı örneklerle dikkat çekti ve salı günü bu konuda daha fazla ayrıntı paylaşacağını belirtti.

klç

Kemal Kılıçdaroğlu, parti içi demokrasiyi güçlendirmek ve CHP'yi yeniden yapılandırmak amacıyla tüzük kurultayı yapacaklarını açıkladı. Bu kapsamda delege sistemini kaldıracaklarını, cinsiyet kotasını yüzde 50 olarak belirleyeceklerini ve merkez yönetim kurulunun üye kabulünde sınırlamalar getireceklerini ifade etti. Ayrıca milletvekilleri için üç dönem sınırlaması getireceklerini ve mahalle temsilciliklerinde cinsiyet dengesine dikkat edeceklerini belirtti. Güçlü bir genel sekreterlik mekanizması oluşturacaklarını ve seçimlerde oyunu en fazla artıran ilin parti meclisinde temsil edileceğini açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin yüklendiği tarihi sorumluluğun büyük olduğunu ve belediye başkanlarının tüm engellere rağmen başarılı işlere imza attığını vurguladı. Ancak, parti içi tartışmaların seçimlerin ardından birlik beraberlik içinde sahaya çıkılması gerektiğini belirtti ve kongre sonrası partiyi eleştirenleri partiden ayırmaya hazır olduklarını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eğitim İş Antalya Şube'den hak direnişi

Eğitim İş Antalya Şube'den hak direnişi