Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset İYİ Parti CHP ile ittifak kararını açıkladı

İYİ Parti CHP ile ittifak kararını açıkladı

İYİ Parti, Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) işbirliği teklifini görüştü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İYİ Parti CHP ile ittifak kararını açıkladı
KAYNAK: Haber Merkezi

İYİ Parti, Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) işbirliği teklifini görüştü. Teklif, oyçokluğu ile reddedildi.

Toplantının ardından açıklamada bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, seçimlere “hür ve müstakil” gireceklerini söyledi.

İYİ Parti’nin 4 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilen Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında, Meral Akşener başkanlığında, 81 ilde aday gösterme kararı ele alındı. Toplantı sonucunda, oy çokluğu ile bu karar reddedildi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, toplantı sonrası bir açıklama yaptı. Zorlu, 2024 Yerel Seçimleri’ne bağımsız ve özgür bir şekilde katılacaklarını belirtti. CHP’nin sunduğu ittifak veya iş birliği teklifinin, İYİ Parti’nin temel ilkeleri ve amaçlarıyla uyumlu olmadığına karar verildiğini ifade etti. Türkiye’nin birliği ve bütünlüğünü koruma sorumluluğu ile Türk siyasetinin kutuplaşma eğilimine karşı duruş sergileme gerekliliği göz önünde bulundurularak, GİK tarafından teklifin reddedilmesine karar verildiğini açıkladı.

Zorlu, seçimlere “iyi belediyecilik” anlayışıyla ve en uygun adaylarla katılacaklarını söyledi. Türkiye’yi olumsuz yönde etkileyen mevcut siyasi anlayışa karşı duracaklarını ve milli değerlere, halkın taleplerine bağlı kalarak yollarına devam edeceklerini vurguladı.

Kürşad Zorlu, oylama sonuçlarını paylaşmadı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, 30 Kasım Cuma günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yerel seçimlerde iş birliği yapma teklifinde bulunduğu bilgisini de ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de feci kaza! Yaralılar var

Mersin'de feci kaza! Yaralılar var