Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset “İKTİDAR ENKAZIN ALTINDA KALACAK”

“İKTİDAR ENKAZIN ALTINDA KALACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak haftalık yayınladığı raporda OHAL ilan edilen şehirlerde gerçek hedefin sansür ve yasak olduğunu belirtti. Toprak, “İletişim, haberleşme, medya, internet üzerindeki karartmaların yayılacağını, iktidarın ‘tek sesli’ bir seçim atmosferi planladığını öngörmekteyim. iktidar, ne yaparsa yapsın ağır hezimete ve bozguna uğrayacak kendi eliyle 21 yıldır yarattığı enkazın altında kalacaktır” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“İKTİDAR ENKAZIN ALTINDA KALACAK”

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, raporunda, “Deprem gerekçesiyle ilan edilen OHAL’in gerçek hedefinin, sansür-yasak ve susturma olduğu RTÜK, BTK, Diyanet, EGM ve Sulh Hukuk Hakimlerinin eş zamanlı olarak peş peşe aldığı kararlarla somutlaştı. Dezenformasyon, kamu düzeni, ulusal güvenlik vb. gerekçelerle iletişim, haberleşme, medya, internet üzerindeki karartmaların yayılacağını, iktidarın ‘tek sesli’ bir seçim atmosferi planladığını öngörmekteyim! Deprem sonrası açığa çıkan kaos ve koordinasyonsuzluğun yol açtığı ağır insani ve maddi kayıpların paniğini yaşayan iktidar, bu şaşkınlık ve yetersizliğin görülmesini, öğrenilmesini engelleme, çaresizliğini örtme çabasına girişti. Olağanüstü Hal (OHAL) yetkisiyle hızlandırılan bu girişimlerin bahanesi ise ‘Milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, terörle mücadele’ olarak sunuluyor. TBMM’yi kapalı tutarak OHAL kararnameleri ile yönetim sürecini öne çıkartan iktidarın bu zihniyetini seçime doğru daha da yaygınlaştıracağı anlaşılıyor. Radyo-Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) deprem bölgesindeki gerçekleri kamuoyuna yansıtan televizyon kanallarını yayın yasağı, ekran karartma, ağır para cezalarıyla susturma kararı aldı” açıklamalarında bulundu.

erdoğantoprak-6

“YETERSİZLİKLER GİZLENMEYE ÇALIŞILDI”

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, raporunda “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’nın talebiyle aynı gün, aralarında aylık 36 milyon tekil ziyaretçisi olan Ekşi Sözlük’ün de yer aldığı eleştirel internet ve haber sitelerinin kapatılması, erişimin engellenmesi yönünde Sulh Hukuk Hakimliğinden karar çıkarttı. BTK’nın talebiyle internet üzerinden online kitap satışı yapan yayınevlerine, kitap satış sitelerine ‘kapatma’ kararları yürürlüğe konuldu. Depremin hemen ertesinde, enkaz altındaki insanların ancak SMS ve sosyal medya üzerinden seslerini duyurabildiği, yardım çığlıklarını dile getirebildiği bir ortamda interneti yavaşlatan, sosyal medya platformlarına yönelik bant daraltma uygulamasını devreye sokan BTK, can kurtarma açısından hayati önemdeki ilk 48-72 saatte iletişimi, haberleşmeyi adeta engelleyerek sahadaki kargaşanın, can pazarının, basiretsizliklerin, müdahale ve yönetimdeki yetersizliklerin görülmesini gizlemeye çalıştı” ifadelerine yer verdi.

“KORKU İKLİMİ YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Toprak, “Binlerce insanın enkaz altında olduğu günde, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) öncelikle sahada güvenliği sağlaması, yağmaları önlemesi, gerekirken yıllar öncesine, geriye dönük sosyal medya taraması başlatarak siber takibe, eski veya güncel sosyal medya paylaşımı yapan yüzlerce kişiyi gözaltına almaya, tutuklama talebiyle savcılıklara sevk etmeye yöneldi. On binlerce insan enkaz altında hayatta olduğunu duyurmaya çabalarken, felaketin ilk saatlerinden itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) sela okutmaya yöneldi. Defnedilmeyi bekleyen cenazeler kaldırımlara dizilirken DİB’in önceliği, önde gelen bir ilahiyatçı profesörün kaleme aldığı Kur’an meali ve tefsiri kitabının ‘basımı, dağıtımı, satışının durdurulması, toplatılması ve imhası’ için karar çıkartmak oldu. OHAL yetkisi ve iktidar gücüyle; baskı-sansür-gözdağıyla, ‘deftere not’ tehditleriyle korku iklimini yaymayı, seçmeni yıldırarak sandıktan çıkmayı planlayan iktidar, ne yaparsa yapsın ağır hezimete ve bozguna uğrayacak kendi eliyle 21 yıldır yarattığı enkazın altında kalacaktır!” dedi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
52 yıl önce yapılan bina ayakta kaldı 

52 yıl önce yapılan bina ayakta kaldı